Descoperă din rândurile următoare cum poți să slăbești toamna ținând cont de câteva reguli simple.
Toamna cu siguranță că este anotimpul plin de arome și savoare, care ne delectează gusturile cu cele mai savuroase legume și fructe, oferindu-ne o bogăție de alimente. Acest lucru poate să fie considerat și o capcană deoarece tentația este mare, iar mulți dintre noi avem tendința de a mânca prea mult sau de a face combinații alimentare nefericite.
Astfel, trebuie să avem grijă la alimentele pe care le consumăm, cum le combinăm, dar și cantitățile pe care le mâncăm zilnic.
În cadrul emisiunii „ Teo Show ”, difuzată pe Kanal D, Carmen Fit, antrenor personal, a oferit câteva sfaturi prețioase de care trebuie să ținem cont pentru a avea o siluetă de invidiat în acest anotimp și pentru a face față tentațiilor culinare.
„ Cuvântul dietă este înțeles greșit. Dietă nu înseamnă să faci foamea. Nu căutăm cât mai puține calorii, cât mai puțină mâncare.
Meniu dietă de toamnă
Citește și: Alimentația în funcție de anotimp. De ce e important să consumăm fructe și legume de sezon
Iată cum ar trebui să arate un meniu zilnic de toamnă, astfel încât să te bucuri de savoarea fructelor și legumelor de sezon și în același timp să ai grijă de silueta ta.
Mic-dejun
Potrivit informațiilor oferite de Carmen Fit, indicat este ca la micul-dejun să consumăm fructe. Aceasta nu recomandă consumul de fructe seara deoarece au o cantitate semnificativă de carbohidrați. Astfel, ne putem începe ziua cu câteva fructe pe care le putem combina cu brânză de vaci.
Prânz
Masa de prânz poate fi alcătuită din o porție de legume de sezon și o carne slabă.
Astfel, putem să optăm pentru un piept de pui sau pește, care să se digere ușor și să ne asigure necesarul zilnic de proteine.„ După ce mănânci o bucată de carne să iei câteva bucățele de ananas pentru că te ajută la digerarea cărnii .”, a precizat specialistul în domeniu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În privința legumelor, este foarte important ca acestea să fie gătite într-un mod corespunzător, astfel încât să nu le crească indicele glicemic.
„ Pentru că dovleacul are indice glicemic mare, acesta nu trebuie consumat atât de des. Trebuie consumat copt. Morcovul fiert are un indice glicemic mare, așa că mai bine îl consumăm crud. Cartoful fierbe mai bine în coajă, are indice glicemic mai mic.
Mai mult decât atât, pentru că toamna avem o varietate largă de legume de unde putem alege, supa cremă de legume constituie un fel de mâncare pe care îl putem consuma cu plăcere în cadrul mesei de prânz, fără să ne temem de faptul că am putea acumula mai multe kilograme decât ne dorim.
Cină
La cină putem să alegem alimente în funcție de ceea ce am consumat pe întreg parcursul zilei. Astfel, combinațiile de salată cu o porție de carne slabă sunt mereu recomandate pentru masa de seară, având totuși mare grijă la cantitatea de mâncare pe care o consumăm.
Atunci când vine vorba de alegerile alimentare, este foarte important să alegem fructele și legumele care au un indice glicemic mai scăzut și care pot fi consumate în așa fel încât să nu ne impacteze silueta. Astfel, Carmen Fit ne-a oferit câteva alternative sănătoase de care trebuie să ținem cont.
Struguri albi sau struguri negri
Atunci când vine vorba de struguri, cu siguranță aceștia sunt vedetele toamnei, iar pentru a ne bucura de savoarea lor, trebuie să facem cea mai inspirată alegere.
„ Struguri negri pentru că au foarte mulți antioxidanți, sunt foarte sănătoși. Nu mâncăm un kilogram odată, un singur ciorchine este suficient .”, a spus antrenorul personal.
Mere verzi sau mere roșii
Potrivit specialistului în domeniu, merele verzi au indice glicemic mai scăzut, iar de aceea acestea sunt mai recomandate.
Pere sau prune
„ Perele au mai mulți carbohidrați decât prunele, deci 2-3 prune nu ne strică .”, a explicat specialistul în domeniu.
Dovleac sau varză
Citește și: Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă
Atunci când trebuie să alegem garnitura pentru masa de prânz sau de seară, Carmen Fit ne recomandă să alegem varza în detrimentul dovleacului.
„ Dovleacul are indice glicemic mare, varza are indice glicemic scăzut .”, a precizat specialistul în domeniu.
Ardei gras sau murături
„ Murăturile au foarte multă sare și rețin apa în corp .”, spune specialistul în domeniu.
De aceea, pentru a avea grijă de silueta noastră, este important să consumăm murături în cantități foarte mici și să optăm mai de grabă pentru legume crude.
Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.