Dieta elvetiana face furori in ultimul timp pe internet datorita faptului ca multe persoane sustin ca au slabit un numar considerabil de kilograme intr-un timp foarte scurt.
Descopera cum poti slabi 7 kilograme in 7 zile cu dieta elvetiana cu un singur tip de alimente pe zi!
Ziua 1: sucuri proaspete din fructe si legume
In prima zi a dietei elvetiene poti sa bei pana la 1,5 litri de sucuri din fructe si legume, preparate proaspat in casa. Evita sucurile din comert, intrucat contin de obicei zahar adaugat si conservanti
Ziua a 2-a: cartofi fierti
In a doua zi, meniul este unul simplu, ieftin si usor de urmat de catre oricine.
Ziua a 3-a: orez brun fiert
Fierbe 200 g de orez brun in apa fara sare, apoi imparte-l in cinci portii pe care le vei consuma pe parcursului celei de-a 3-a zile. Daca gustul orezului fiert si nesarat nu iti place, poti adauga cateva lingurite de suc de rosii natural, fara zahar adaugat.
Ziua a 4-a: fructe proaspete
In cea de-a patra zi sunt permise toate fructele de sezon, singura conditie fiind ca acestea sa fie proaspete (nu din compot sau congelate). In aceasta zi poti consuma pana la 1,25 kilograme de fructe proaspete – fara banane, iar la micul dejun ai voie sa mananci o felie de paine integrala, alaturi de o felie de carne slaba la gratar.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ziua a 5-a: paste fierte
Cea de-a cincea zi este o zi in care cu siguranta nu iti va fi foame, pentru ca ai voie sa consumi 150 g de paste uscate – ceea ce inseamna aproximativ 500 g de paste fierte! Pastele fierte pot fi asezonate cu verdeata tocata, putin usturoi verde sau doua linguri de sos de rosii.
Ziua a 6-a: legume
In cea de-a sasea zi poti consuma pana la un kilogram de legume, crude sau preparate cu doua linguri de zeama de lamaie sau otet de mere. La una dintre mese poti manca 60 g de branza degresata, pe care o poti rade peste legume sau o poti consuma ca atare.
Ziua a 7-a: un meniu la alegere de 1.000
In ultima zi a dietei elvetiene, te poti rasfata cu orice alimente, insa doar daca nu depasesti 1.000 de calorii pe zi. De exemplu, poti lua un mic dejun cu o chifla integrala cu o branza degresata si o rosie feliata; la pranz poti manca o friptura de 100 g de carne de vita la gratar cu salata de cruditati, iar seara poti lua o cina formata din salata de sezon cu ulei de masline si otet de mere.