Dieta japoneza pentru o viata lunga si o silueta supla

Dieta japoneza pentru o viata lunga si o silueta supla
Dieta japoneza pentru o viata lunga si o silueta supla

Conform statisticilor, un japonez mananca cu pana la 25% mai putine calorii intr-o zi, in comparatie cu un american iar femeile nipone au cele mai mici rate de obezitate (numai 2,9%).

 

Precum grecul Hipocrate, asa numitul parinte al medicinei, japonezii considera ca hrana trebuie sa fie medicamentul nostru si medicamentul nostru hrana, ceea ce demonstreaza importanta care i se acorda mâncarii.
Persoanele din Okinawa consuma mai multe legume si fructe decât produse animaliere. In mod normal, persoanele din Okinawa servesc aproximativ 10 boluri de legume si fructe, in special morcovi, varza, alge, ceapa, ardei gras verde si soia.
De asemenea, manânca de la 3 pâna la 5 boluri de cereale integrale precum paste, orez, porumb etc.
Deoarece Okinawa este o insula, este firesc ca pestele sa fie alimentul de baza din dieta lor si sa se consume zilnic, somonul si tonul fiind speciile cele mai consumate, acestea sunt bogate in acizi grasi precum Omega 3, având multiple beneficii asupra sanatatii. In general, este vorba, de pestele de apa rece sau sarata precum somonul si tonul, ai caror acizi grasi Omega 3 ajuta la stimularea creierului.
Cu toate beneficiile pe care le ofera, fiind bogata in proteine si alti nutrienti, soia se consuma frecvent in aceste sate orientale. Trebuie subliniat faptul ca soia se consuma proaspata, sub forma de muguri ori germinate sau precum tofu si nu procesata sau texturata, asa cum o consumam aici in Mexic.
Una dintre minerale care se consuma cel mai mult in Okinawa este calciul care se gaseste in peste, legume verzi precum brocoli si altele.
In Japonia, ceaiul este bautura preferata, iar japonezii consuma in general ceai verde si ceai negru fara lapte zi zahar. Ceaiul este bogat in antioxidanti.
Sursa: Frunza-verde.ro

Precum grecul Hipocrate, asa numitul parinte al medicinei, japonezii considera ca hrana trebuie sa fie medicamentul nostru si medicamentul nostru hrana, ceea ce demonstreaza importanta care i se acorda mâncarii.



Persoanele din Okinawa consuma mai multe legume si fructe decât produse animaliere. In mod normal, persoanele din Okinawa servesc aproximativ 10 boluri de legume si fructe, in special morcovi, varza, alge, ceapa, ardei gras verde si soia. De asemenea, manânca de la 3 pâna la 5 boluri de cereale integrale precum paste, orez, porumb etc.

Deoarece Okinawa este o insula, este firesc ca pestele sa fie alimentul de baza din dieta lor si sa se consume zilnic, somonul si tonul fiind speciile cele mai consumate, acestea sunt bogate in acizi grasi precum Omega 3, având multiple beneficii
asupra sanatatii. In general, este vorba, de pestele de apa rece sau sarata precum somonul si tonul, ai caror acizi grasi Omega 3 ajuta la stimularea creierului.

Cu toate beneficiile pe care le ofera, fiind bogata in proteine si alti nutrienti, soia se consuma frecvent in aceste sate orientale. Trebuie subliniat faptul ca soia se consuma proaspata, sub forma de muguri ori germinate sau precum tofu si nu procesata sau texturata, asa cum o consumam aici in Mexic.


Una dintre minerale care se consuma cel mai mult in Okinawa este calciul care se gaseste in peste, legume verzi precum brocoli si altele.

In Japonia, ceaiul este bautura preferata, iar japonezii consuma in general ceai verde si ceai negru fara lapte zi zahar. Ceaiul este bogat in antioxidanti.

Sursa: Frunza-verde.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies