Fie că este pregătită sau nu, fiecare femeie trece prin menopauză. Este o perioadă prin care corpul are parte de nişte transformări, iar unul dintre lucrurile pe care nicio femeie nu le doreşte este fluctuaţia de greutate. Iată dieta la menopauză şi ce trebuie să eviţi.
Toată lumea este familială cu acest stagiu al vieţii care marchează sfârşitul ciclului menstrual, după ce hormonii feminini de reproducere scad semnificativ.
La 12 luni după ultima menstruaţie, se poate spune oficial că o femeie este la menopauză. Însă, în premenopauză, femeile experimentează mai multe simptome neplăcute, printre care şi creşterea în greutate.
Bufeurile, creşterea în greutatea, pilozitatea excesivă şi transpiraţia abundentă sunt doar câteva dintre simptomele premenopauzei şi ale menopauzei. De asemenea, uscăciunea vaginală, somn întrerupt, subţierea părului şi pielea uscată mai sunt simptome ale menopauzei.
Până corpul reuşeşte să se echilibreze, este foarte important ca fiecare femeie să aibă foarte multă grijă la ceea ce consumă şi ce este şi mai important, la câtă mâncare consumă zilnic.
Iată ce alimente trebuie să eviţi în timpul menopauzei:
-pâine albă şi produse din făină albă, orez alb şi cartofi. Carbohidraţii din aceste alimente trebuie evitate în timpul menopauzei, deoarece corpul are nevoie de mult mai mult timp să le proceseze.
În schimb, se pot consuma produse din făină neagră, orez brun, quinoa sau cartofi dulci.
Cofeina
Aceasta aduce o cascadă de efecte în timpul menopauzei. Schimbările de stări sunt dese în timpul menopauzei, iar cofeina le poate potenţa. copul în timpul menopauzei este de a găsi o nouă stare normală, o nouă stare de echilibru. Prin urmare, poate fi înţelept să stai departe de cofeină pentru o vreme.
De asemenea, bufeurile pot fi mult mai intense.
Mâncărurile picante vor încălzi corpul, iar acest lucru s-ar putea să fie neplăcut în cazul în care ai deja bufeuri.
Şi alcoolul este de evitat deoarece acţionează ca un declanşator la bufeurile şi poate contribui la dezvoltarea osteoporozei.