Dieta la menopauză. Ce ai voie să mănânci şi ce trebuie să eviţi

Dieta la menopauză. Ce ai voie să mănânci şi ce trebuie să eviţi
Dieta la menopauză. Ce ai voie să mănânci şi ce trebuie să eviţi

Fie că este pregătită sau nu, fiecare femeie trece prin menopauză. Este o perioadă prin care corpul are parte de nişte transformări, iar unul dintre lucrurile pe care nicio femeie nu le doreşte este fluctuaţia de greutate. Iată dieta la menopauză şi ce trebuie să eviţi.

 

Toată lumea este familială cu acest stagiu al vieţii care marchează sfârşitul ciclului menstrual, după ce hormonii feminini de reproducere scad semnificativ.

 

La 12 luni după ultima menstruaţie, se poate spune oficial că o femeie este la menopauză. Însă, în premenopauză, femeile experimentează mai multe simptome neplăcute, printre care şi creşterea în greutate.

 

Bufeurile, creşterea în greutatea, pilozitatea excesivă şi transpiraţia abundentă sunt doar câteva dintre simptomele premenopauzei şi ale menopauzei. De asemenea, uscăciunea vaginală, somn întrerupt, subţierea părului şi pielea uscată mai sunt simptome ale menopauzei.

 

Până corpul reuşeşte să se echilibreze, este foarte important ca fiecare femeie să aibă foarte multă grijă la ceea ce consumă şi ce este şi mai important, la câtă mâncare consumă zilnic.

 

Iată ce alimente trebuie să eviţi în timpul menopauzei:

-pâine albă şi produse din făină albă, orez alb şi cartofi. Carbohidraţii din aceste alimente trebuie evitate în timpul menopauzei, deoarece corpul are nevoie de mult mai mult timp să le proceseze.

În schimb, se pot consuma produse din făină neagră, orez brun, quinoa sau cartofi dulci.

 

Cofeina

 

Aceasta aduce o cascadă de efecte în timpul menopauzei. Schimbările de stări sunt dese în timpul menopauzei, iar cofeina le poate potenţa. copul în timpul menopauzei este de a găsi o nouă stare normală, o nouă stare de echilibru. Prin urmare, poate fi înţelept să stai departe de cofeină pentru o vreme.

De asemenea, bufeurile pot fi mult mai intense.

 

Mâncărurile picante vor încălzi corpul, iar acest lucru s-ar putea să fie neplăcut în cazul în care ai deja bufeuri.

 

Şi alcoolul este de evitat deoarece acţionează ca un declanşator la bufeurile şi poate contribui la dezvoltarea osteoporozei.

 

Citeste continuarea pe Revista Teo. 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies