Dieta pesco-vegetariana, mai eficienta decat cea vegana in prevenirea cancerului!

Dieta pesco-vegetariana, mai eficienta decat cea vegana in prevenirea cancerului!
Dieta pesco-vegetariana, mai eficienta decat cea vegana in prevenirea cancerului!

Adoptarea unei diete pesco-vegetariene ar putea fi cea mai buna masura pentru a preveni cancerul colorectal.

In urma unui studiu efectuat de Universitatea Adventista Loma Linda Health, din California, s-a observat ca alimentatia vegetariana cu aport de peste inregistreaza cea mai scazuta asociere cu cancerele colorectale. Acest tip de dieta detine un scor superior dietei vegane si chiar celei ovo-lacto-vegetariene.

Cercetatorii de la Universitatea Adventista Loma Linda Health au realizat studiul pe un esantion de 77.659 de persoane adventiste, monitorizand evolutia acestora pe o perioada de 7 ani.

Oamenii de stiinta au descoperit ca vegetarienii sunt mai putin predispusi la diverse forme de cancer colorectal decat veganii, insa mai predispusi fata de pesco-vegetarieni (vegetarienii care mananca si peste).

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Toate tipurile de vegetarieni, combinate, au inregistrat un risc cu 22 de procente mai mic decat nevegetarienii de a face cancer colorectal.

Veganii au inregistrat un risc cu 16% mai mic, iar ovo-lacto-vegetarienii un risc cu 18% mai mic. Insa pesco-vegetarienii s-au facut remarcati printr-un risc cu 43% mai mic. Potrivit cercetatorilor, beneficiile suplimentare ale dietei cu aport de peste vin, probabil, ca urmare a ingestiei de acizi grasi omega-3.

Oamenii de stiinta au atras totodata atentia ca nevegetarienii inclusi in esantion consuma o cantitate mai mica de carne decat americanul obisnuit.

Implicit, o comparatie a vegetarienilor adventisti cu nevegetarienii cu un consum mai ridicat ar creste sensibil procentul de risc asociat ultimilor. Cancerul colorectal este al doilea cel mai fatal cancer in Statele Unite, dupa cancerul pulmonar.

Numeroase studii au aratat ca o dieta bogata in carne, si mai ales carne procesata, poate creste riscul de imbolnavire.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Monica Tatoiu, despre generațiile tinere din ziua de azi și cum reușește ea să își păstreze emoțiile. „Nu știu câți dintre copii au timp să trăiască. Eu iau viața cu lingurița.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies