Dieta South Beach a fost creata de cardiologul Arthur Agatson si dieteticiana Marie Almon si s-a adresat, initial, persoanelor cu afectiuni cardiace cat si celor cu risc marit de boli de inima. In scurt timp, a devenit foarte populara ca dieta de slabire printre cei care doreau sa piarda din surplusul de kilograme.
Motivele: este o dieta elaborata de specialisti – fapt ce-ti da incredere, este o dieta flexibila, nu se axeaza pe infometare, nu impune un numar zilnic de calorii si se vrea eficienta pe termen lung in mentinerea greutatii pentru ca te pregateste pentru un stil de viata sanatos.
Principiile de baza ale dietei South Beach
Dieta South Beach se bazeaza in principal pe selectarea carbohidratilor potriviti, pe consum de grasimi mononesaturate si polinesaturate in detrimentul celor saturate si pe consum de proteine slabe.
Carbohidratii nu sunt eliminati in totalitate, dar nu sunt permisi decat anumiti carbohidrati, cei cu indice glicemic scazut, cei care cresc lent nivelul glicemiei si indirect, al insulinei. Cand nivelul insulinei creste brusc apare si dorinta de a manca, din cauza faptului ca glicemia scade la fel de brusc.
Prima etapa se intinde pe o durata de doua saptamani si este etapa de soc pentru organism, dar in acelasi timp etapa in care se slabeste cel mai mult.