Diferența dintre anticearcan și corector. Cum să folosești corect aceste produse de machiaj!

Diferența dintre anticearcan și corector. Cum să folosești corect aceste produse de machiaj!
Diferența dintre anticearcan și corector. Cum să folosești corect aceste produse de machiaj!

Anticearcănul și corectorul se numără printre cele mai folosite produse de machiaj, însă nu multă lume cunoaște diferența dintre cele două. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre ele!

Raluca Paraschiv, make-up artist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre anticearcăn și corector.

Ce este corectorul

Corectorul este folosit pentru a acoperi și corecta imperfecțiunile din zona cearcănelor, cât și petele întunecate, roșeața și alte afecțiuni ale pielii. Produsul cosmetic are o textură mai densă decât anticearcănul, ceea ce îl face mai potrivit pentru a acoperi imperfecțiunile intense. 

”Corectorul este o cremă specifică care neutralizează problemele depigmentare ale pielii, adică ascunde dacă am cuperoză, dacă am coșuri sau dacă am cearcăne vineții. Astfel, vin cu corector și combat asta cu o anumită nuanță de corector. Corectorul are o putere mult mai mare de acoperire.”, a explicat make-up artista.

Citește și: Cum să scapi de cearcăne. 3 produse care te pot ajuta și pe care le găsești la tine acasă

Care sunt greșelile pe care le fac femeile atunci când aplică anticearcănul[Sursa foto: freepik]

Ce este anticearcănul

Anticearcănul este un produs cosmetic ideal pentru a ascunde cearcănele și zonele întunecate de sub ochi, având o textură fluidă. Rolul anticearcănului este de a ilumina zona de sub ochi și de a crea un aspect mult mai fresh.

”Anticearcănul este cel mai folosit produs, dar în același timp este și greu de înțeles pentru că multe dintre noi nu îl folosim corect.

Așa cum îi spune și numele, este un produs care se folosește pentru a ascunde cearcănele. Trebuie să fie un produs fluid, și noi trebuie să avem un ritual de îngrijire corect, zona trebuie să fie foarte hidratată.(...) Rolul anticearcănului este de a ne face să părem mai fresh.”, a mai spus ea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Anticearcănul poate fi aplicat atât cu o pensulă din păr sintetic, cât și cu un burețel. În momentul folosirii, trebuie să se efectueze mișcări de tapotare, iar zona cearcănelor trebuie obligatoriu hidratată, pentru ca anticearcănul să nu se strângă. La final, se folosește o pudră care se aplică cu ajutorul unei pensule din păr natural, prin aceleași mișcări de tapotare.

”Sunt două variante pe care eu le folosesc, fie varianta cu pensulă, obligatoriu pensula trebuie să fie dintr-un păr sintetic, deci nu din păr natural, iar mișcările sunt de tapotare pe zona cearcănelor.

Zona cearcănelor trebuie să fie bine hidratată pentru că altfel se vă strânge. Dacă nu vreți să folosiți pensula, puteți să folosiți un burețel tot prin mișcări de tapotare. După care, este indicat să fixați cu pudră, prin mișcări de tapotare cu o pensulă din păr natural.”, a menționat aceasta.

Citește și: Ce trucuri poți folosi pentru a acoperi cearcănele. ,,Pot apărea din cauza lipsei somnului”

Care sunt greșelile pe care le fac femeile atunci când aplică anticearcănul[Sursa foto: freepik]

Cum alegem anticearcănul

Anticearcănul se alege cu două nuanțe mai deschise decât fondul de ten. Cu toate astea, trebuie să se ia în considerare și tipul cearcănelor deoarece, dacă acestea sunt proeminente și cu volum, trebuie folosită o culoare mai închisă, pentru a nu ieși mai mult în evidență.

”El poate să facă mai mult rău decât bine dacă nu este ales așa cum trebuie.

De obicei aleg cu unul, două tonuri de nuanțe mai deschise decât fondul de ten. Contează foarte mult să avem cearcăne adânci, așa cum le avem noi, nu cele proeminente cu volum. Dacă folosim o culoare mai deschisă, o să iasă în evidență mult mai tare.”, a mai spus make-up artista.

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

Cum alegem corectorul

Corectorul se alege în funcție de problemele și pigmentul pielii, iar acesta se poate folosi atât pentru zona cearcănelor, cât și pentru restul feței. Corectorul poate fi compact, cremos sau tip baton. Testarea produsului cosmetic se poate face direct pe față, iar acesta trebuie ales, de obicei, cu două nuanțe mai deschise decât pielea.

”Trebuie ales în funcție de problemele pielii. Corectorul îl puteți folosi și pentru restul feței, nu doar pentru zona cearcănelor, doar că trebuie să știți că atunci când folosiți corectorul, automat o să păreți cu fața mult mai încărcată și înseamnă că aveți ceva de astupat, ori culoarea cearcănelor, ori cuperoză, ori afecțiuni ale pielii. Corectorul este de multe feluri, putem să folosim un corector compact, cremos, sau batoane de corecție, care au o putere foarte mare de acoperire doar că trebuie să aveți grijă ce nuanță alegeți. Atât corectorul, cât și concealerul trebuie să îl alegeți în funcție de pigmentul pielii, de tonul pielii. Îl putem testa direct pe față, în mod normal el trebuie să fie cu două tonuri mai deschise decât pielea.”, a specificat ea.

Care sunt greșelile pe care le fac femeile atunci când aplică anticearcănul[Sursa foto: Pexels.com]

Corectorul tip baton este ideal pentru conturarea feței, iar acesta trebuie utilizat pe sub fondul de ten. Astfel, dacă persoanele se confruntă cu imperfecțiuni la nivelul feței sau depigmentare a pielii, corectorul se aplică pe tenul curat, iar mai apoi se revine cu fondul de ten.

”Cu acel corector tip baton putem face o conturare a feței, și este indicat să îl faceți pe sub fondul de ten. Dacă am imperfecțiuni, zone depigmentare a pielii, aplic pe piele curată și după care revin cu fondul de ten.”, a încheiat aceasta.

Care sunt greșelile pe care le fac femeile atunci când aplică anticearcănul[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum să scapi de cearcăne. 3 produse care te pot ajuta și pe care le găsești la tine acasă

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies