Diferența dintre apa de parfum și apa de toaletă. Ce este esența de parfum

Diferența dintre apa de parfum și apa de toaletă
Diferența dintre apa de parfum și apa de toaletă

Vezi care este diferența dintre apa de parfum și apa de toaletă. Deosebirile pe care trebuie să le cunoști.

Cu siguranță v-ați întrebat cel puțin o dată în viață care este diferența dintre apă de parfum și apă de toaletă și ce sunt, cele două, de fapt. Sezonul verii este cu siguranță anotimpul în care poți începe să testezi numeroase mirosuri și să te bucuri de preferințele tale atunci când vine vorba de parfumul pe care ți-l dorești de multă vreme. Cu toate aacestea, în afară de florile pe care vi le-ați dori în parfumul vostru sau de mirosurile diversificate, există și câteva diferențe pe care trebuie să le știi atunci când urmează să alegi sticluța preferată care să te

facă să întoarcă toate privirile din jurul tău.

Diferența dintre apa de parfum și apa de toaletă este concentrația

Citește și: Preferințele doamnelor și domnișoarelor în materie de produse cosmetice și de beauty

Apa de parfum vs apa de colonie
Apa de parfum vs apa de colonie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Topul parfumurilor răcoroase pentru zilele caniculare

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Există o serie de diferențe atunci când vorbim de apa de parfum și apa de toaletă, iar în primul rând, vorbim de concentrație, care este mai mare întâlnită în cantitatea apei de parfum. Astfel, pe lângă concentrație, mirosul este unul mult mai puternic, ceea ce duce la o rezistență de mai mult timp pe piele, care poate atinge chiar și până la cinci ore sau mai mult.

Atunci când vorbim de costuri, trebuie să ne așteptăm ca apa de parfum să fie mai scumpă, tocmai pentru faptul că esența întâlnită în sticluță este una mai mare. Apa de parfum este utilizată mai mult la evenimentele la care ne dorim să fim notabile, în serile speciale din viața noastră, însă, în funcție de mirosul preferat, aceasta poate fi folosită și pe timpul zilei, fără niciun fel de probleme.

Care persistă mai mult: apa de toaletă sau apa de parfum? 

Apa de parfum vs apa de colonie
Apa de parfum vs apa de colonie[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim de durabilitate, apa de parfum câștigă detașat în fața apei de toaletă, deoarece aceasta este realizată dintr-o concentrație de până la 20% din esență de parfum diluată cu alcool și apă, în schimb, apa de toaletă are o concentrație între 4 și 15% de compuși aromatici diuați cu alcool.

Acest lucru înseamnă că produsul nu are un miros foarte persistent, însă tocmai aspectul de mai sus poate să îl facă să fie căutat în zilele de vară, atunci când nu ne dorim mirosuri înțepătoare în jurul nostru, care să ofere doar o notă de proaspăt și de curat sau pur și simplu pentru acele zile în care nu vrem să consumăm foarte mult din parfumul preferat și mult mai costisitor.

Ce este esența de parfum

Ce este apa de parfum
Ce este apa de parfum[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Esență de parfum sau parfumul este cea mai intensă formulă bazată pe alcool, care conține între 15% și 40% ulei de parfum, astfel fiind cea mai concentrată variantă dintre toate. În ultima perioadă, realizarea unui parfum a devenit o adevărată artă, deoarece reprezintă un întreg univers olfactiv introdus într-o sticlă. Aromele se caută a fi unice și memorabile, iar preferințele în materie de parfumuri sunt diverse de la o persoană la alta. Acestea permit combinarea mai multor arome de produs, fiind bazate pe experimentare, creativitate, artă, dar și înțelegerea științei pentru ca percepția olfactivă umană să fie satisfăcută de alegerea noastră. Nivelul ridicat de uleiuri esențiale conferă o persistență îndelungată a mirosului pe piele sau pe haine, dacă persoanele doresc să îl utilizeze astfel. Cu toate acestea, pentru a vă bucura cât mai mult timp de un miros proaspăt, se recomandă aplicarea câtorva picături în zonele unde pulsul se simte cel mai bine, cum ar fi gâtul, încheietura mâinii sau spatele urechilor, astfel că în acest mod veți reuși chiar și la ore distanță să atrageți atenția în jurul vostru.

Ce este apa de colonie

Ce este apa de colonie
Ce este apa de colonie[Sursa foto: freepik]

Apă de colonie are o concentrație mult mai scăzută față de cea a apei de toaletă și o diferență uriașă față de apă de parfum, deoarece conține între 2 și 3% ulei de parfum dizolvat în alcool. De regulă, apa de colonie se găsește sub formă de after-shave și este blând cu pielea sensibilă. Aceasta poate fi utilizată de zi cu zi, fiind un parfum cu concentrație redusă, nu are o persistenta ridicată, însă este suficientă atunci când petrecem câteva ore în aer liber și ne dorim să ne simțim fresh și să dăm o notă parfumată stilului nostru. Este utilizată adesea și pentru păstrarea corespunzătoare a igienei, fiind întâlnită cu precădere sub formă de spray-uri. În funcție de preferințele fiecărei persoane, cu siguranță există mirosuri pe care le avem în minte și care ne-am dori să persiste o eternitate sau, din contră, nu ne dorim de fiecare dată să ieșim foarte mult în evidență. Astfel, indiferent de alegerea făcută pentru a ne încânta simțurile, cu siguranță va exista varianta potrivită de miros, regăsit într-o apă de parfum, într-o apă de toaletă sau o apă de colonie, iar acestea vor fi utilizate în funcție de evenimentele din viața noastră și de cât de mult ne dorim ca mirosul să persiste pe piele.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Parfumuri ca noi mereu: 8 sfaturi simple pentru o îngrijire perfectă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies