Faptul ca sunt din ce in ce mai multe sortimente de biscuiti care se auto-declara ca fiind bogati in fibre si tarate a dus la o confuzie grava: biscuitii nu sunt o paine uscata, nu sunt un fainos pur ci sunt un produs de patiserie deshidratat, adica un amestec de faina cu multa grasime si un pic de zahar!
"Vad tot mai des persoane care aleg la micul dejun sau la gustare biscuiti ce lapte sau iaurt ca varianta de inlocuire a painii sau cerealelor. Atentie, cititi de curiozitate eticheta biscuitilor si veti vedea un continut de grasime de 10-20% acolo unde painea, stim cu totii, trebuie sa contina doar faina si apa, fara grasime! Nici cerealele de mic dejun nu au grasime si sunt si expandate (umflate, usoare) asa ca sun o alegere mai sigura pentru silueta fata de biscuiti.
Mai e si problema volumului, biscuitii sunt mici si densi, au peste 100cal/bucata si, din pacate, rar mancam doar unul. Prin comparatie o felie mare de paine are 80cal iar 2 pumni de fulgi de porumb 100cal. Tot 100 cal are un pachet mic cu 4 crackers, acei biscuiti subtirei si crocanti facuti in mod real din aluat de paine. Fiti vigilenti si nu cadeti in plasa sloganelor publicitare, nu conteaza 2g de fibre in plus intr-un biscuite daca vine la pachet cu 15g grasime. Covrigii, fie ca sunt de Buzau, Brasov sau Sibiu sunt din aluat de paine. La fel pesmetii (felii de paine gata prajite, crocante) si biscuitii tip crackers. In rest, de la sticks-uri, covrigei, bruschete si biscuiti de mic dejun totul contine grasime. Multa!", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro