Atât crema de zi, cât și crema de noapte, sunt două produse pe care ar trebui să le utilizăm zilnic. Însă știați care sunt diferențele dintre cele două?
Aflați din rândurile următoare, care sunt diferențele principale între o cremă de zi și o cremă de noapte. În plus, descoperiți și în ce constă mai exact funcția principală, ingredientele și texturile pe care cele două le au, dar și cum se aplică și se utilizează mai exact, în funcție de tenul și pielea noastră.
Funcția Principală:
Crema de zi
În ceea ce privește crema de zi, se pare că funcția principală pe care aceasta o îndeplinește, este legată de faptul că lucrează în principal pentru a vă proteja pielea, pe tot parcursul zilei, dat fiind faptul că deține ingrediente nenumărate, importante și cheie, care ajută să-ți fie oferită această protecție antioxidantă.
Atunci când vine vorba despre beneficiile oferite de o astfel de cremă, indiferent de brandul ales, printre acestea se află și faptul că ne ajută pielea să ne protejăm împotriva poluării mediului, dat fiind
Crema de noapte
În schimb, în ceea ce privește crema de noapte, diferența principală în ceea ce privește funcția pe care o îndeplinește, constă în faptul că aceasta ne ajută să ne refacem și să ne regenerăm pielea, în timp ce ne odihnim.
Cu alte cuvinte, beneficiile unei astfel de creme, țin și de faptul că reușește să reumple umezeala din piele pentru a vindeca orice problemă care ne cauzează pierderea fermității tonului, dar și texturii pielii noastre, acționând în scopul de a regenera și reface pielea.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2. Ingrediente și Texturi:
Crema de zi
Un alt aspect diferit între cele doua creme, de zi și de noapte, constă în ingredientele pe care cele doua le conțin, dar și texturile pe care le au.
Pe lângă faptul că aceasta deține o textură ușoară, exact așa cum am precizat anterior, crema de zi trebuie să conțină, ideal, și SPF, un element destul de important atunci când vine vorba despre rutina anti-age, dar și dat fiind faptul că se recomandă să utilizăm SPF de minim 15, în momentul în care părăsim locuința. Atenție însă! Se pare că atunci când vine vorba despre cremele de zi, trebuie să fiți atenți în ceea ce privește ingredientele lor, dat fiind faptul că, cele care conțin retinol, acid glicolic sau alfa hidroxiacizi, nu trebuie
utilizate, în special dacă părăsiți locuința, pentru că vă pot cauza iritații din cauza razelor soarelui.Crema de noapte
În schimb, în ceea ce privește cremele de noapte, acestea dețin o textură mult mai consistentă și mai groasă, fiind bogate, de această dată, în ingrediente active. Dat fiind faptul că textura lor este una mai groasă, automat și absorbția se va face treptat, pe tot parcursul nopții, nu imediat, ca în cazul cremei de zi.
În plus, dat fiind faptul că tenul nostru nu mai intră în contact cu niciun alt factor extern, decât cu perna noastră, rolul cremei de noapte nu mai este unul de fotoprotecție, ci mai degrabă unul de tratare și de restructurare a pielii.
3. Aplicare și Utilizare:
Atunci când vine vorba despre un alt aspect diferit între cele 2 creme, de zi și de noapte, se pare că, constă și în aplicare și utilizare. Astfel virgula în funcție de ingredientele lor, în funcție de motivul pentru care le utilizăm sau tenul pentru care le utilizăm, sau chiar și pentru beneficiile lor, acestea se vor utiliza în felul următor:
Crema de zi
- Pentru tenul mixt, crema de zi ar trebui să fie una de detoxifiere matifiantă.
- Pentru o piele uscată și deshidratată, crema de zi ar trebui să fie una care să conțină ingredientele menționate mai sus, pentru a ne asigura de o piele protejată de razele soarelui, dar totodată și una care să ne ofere hidratarea necesară.
- Pentru tipurile normale de piele și persoanele care își doresc să aibă un ten mai luminos, crema de zi ar trebui să fie una care să conțină în compoziția sa, vitamina C, dar și vitamina D, pentru a ne asigura că tenul nostru își va recăpăta luminozitatea.
- Pentru o piele sensibilă, crema de zi ar trebui să fie una cu o rezistență la un nivel ridicat, dar și zilnică, care să conțină ingredientele potrivite pentru un astfel de ten, astfel încât să nu fie create alte probleme.
- Pentru corectarea vârstei, pierderea de colagen și elastină, crema de zi ar trebui să fie una care să ne ajute pielea să fie protejată cât mai mult cu putință, și poate găsiți și una care să aibă în compoziția sa spirulina.
Crema de noapte
- Pentru tenul mixt, crema de noapte ar trebui să fie una care să ne ajute să recăpătăm echilibrul pielii noastre.
- Pentru o piele uscată și deshidratată, crema de noapte ar trebui să fie una care ne ajută tenul să se relaxeze după o lungă zi, dar totodată și să ne ajute să ne recăpătăm fermitatea acestuia.
- Pentru tipurile normale de piele și persoanele care își doresc să aibă un ten mai luminos, crema de noapte ar trebui să fie una specială, care să ne ajute ca dimineață tenul nostru să fie unul curat, mult mai fin, dar și luminos.
- Pentru o piele sensibilă, crema de noapte ar trebui să fie una care să dețină în compoziția sa, probiotice, ingrediente care ne ajută să ne îmbunătățim microbiomul pielii.
- Pentru corectarea vârstei, pierderea de colagen și elastină, crema de noapte ar trebui să fie una care conține ingrediente ajutătoare, în ceea ce privește regenerarea pielii.