Digital Detox. Cand să îl faci și cum te poate ajuta pe plan personal și profesional

digital detox
Digital detox

În societatea de astăzi lumea digitală este indispensabilă. Depindem de aceasta atât la job, cât și pentru interacțiunea cu cei dragi, sau chiar pentru diverse hobby-uri. În ultimii ani, în special după pandemie, oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe social media.

 

Chiar dacă această lume vine cu avantaje incontestabile, aduce cu sine și numeroase dezavantaje. De aceea, majoritatea dintre noi avem nevoie uneori de un digital detox.

Când să faci un digital detox

Citește și: 6 lucruri pe care fiecare femeie trebuie să le știe

pauza digitala
Pauză digitală[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Top 10 greșeli de etichetă pe care le facem zi de zi și cum să le corectăm

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Majoritatea dintre noi se trezesc cu ajutorul alarmei de la telefon, iar imediat verifică informații pe acest dispozitiv digital. De-a lungul zilei, fie ca vrem sa vorbim cu prietenii, să programăm o ședință, să facem shopping sau să verificăm ruta către o destinație, folosim în permanență lumea digitală. Din cauza faptului că suntem expuși ore întregi la ecrane, sănătatea noastră are de suferit. Iată câteva exemple de momente când poți face un digital detox:

În vacanță

Vacanța este momentul perfect pentru a te deconecta de la lumea digitală, fiindcă nu mai ai presiunea locului de muncă. Nu mai trebuie să răspunzi la mail-uri sau sa faci diverse task-uri, așa că te poți bucura cu adevărat de lumea reală. Nu doar că te vei simți mai relaxat fără să știi ce fac restul din social media, dar vei aprecia vacanța ta și mai mult, indiferent de destinație.

Mai mult, vei observa că vei avea mai mult timp pentru activitățile pe care ți le-ai propus să le faci in acest sejur.

Ești epuizat

cand sa faci detox digital
Când să faci detox digital[Sursa foto: Freepik]

Chiar dacă poate nu realizezi, folosirea constantă a telefonului sau a altor dispozitive digitale te stresează și te fac să consumi multă energie. Astfel, din cauza acestui comportament dar și a vieții haotice, vei tinde să fii foarte extenuat.

Acela este momentul când ai nevoie neapărată de un detox digital. În felul acesta vei avea mai mult timp să te odihnești și să te refaci emoțional și psihic.

Treci printr-o perioadă dificilă

Una din cele mai mari probleme pe care le aduce social media este compararea. În cazul în care treci printr-o perioadă grea, în care starea ta emoțională are de suferit, este recomandat să faci o pauză digitală.

Din cauza faptului că oamenii tind să se afișeze doar în ipostazele bune pe internet, este posibil ca starea ta negativă să se amplifice, comparându-te cu ei.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Îți dorești să evoluezi

Fie că vrei să deschizi o afacere, să creezi un proiect sau chiar să te concentrezi pe o anumită temă, un detox digital te poate ajuta extrem de mult. Nemaifiind tentat să utilizezi telefonul în mod irelevant, vei observa că munca ta va fi mai eficientă, iar rezultatul final va fi mult mai bun.

Cum te ajută o pauză de la lumea digitală pe plan personal și profesional

social media detox
Social media detox[Sursa foto: Freepik]

Chiar dacă lumea digitală te poate avantaja atât din punct de vedere personal cât și profesional, este foarte sănătos să iei o pauză de la lumea digitală. Fără să îți dai seama, zi de zi petreci câteva ore pe social media. În momentul în care vei face un detox digital, vei avea mult mai mult timp pentru dezvoltarea ta, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Spre exemplu, la locul de muncă te vei concentra mult mai bine deoarece nu te vei mai întrerupe verificând telefonul și chiar poți termina treaba mult mai repede. De asemenea, în loc să îți petreci timpul acasă, urmărind rețelele de socializare de pe canapea, vei putea citi o carte, să te uiți la un film sau chiar să urmezi un curs despre un subiect care te pasionează. În acest mod, te vei redescoperi pe tine și vei învăța ce îți place și ce nu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.    



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

11 alimente cu colagen pe care să le consumi dacă vrei o piele mai tânără

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies