Din caietul cu retete al bunicii: Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca

Din caietul cu retete al bunicii: Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca
Din caietul cu retete al bunicii: Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca

Aceasta reteta o preparau bunicile si mamele la fiecare sfarsit de saptamana. Se face foarte usor si este absolut delicioasa.

Ingrediente

- 2 cani de zahar
- 1 cana de nuci taiate
- 250 grame margarina Delma
- 200 ml lapte
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 4 linguri de faina
- 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm

Mod de preparare

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara.

Dupa ce zaharul s-a caramelizat adaugati margarina si lasati sa se topeasca caramelul. Adaugati zaharul vanilat si nucile taiate bucatele.

Amestecati faina cu laptele si adaugati incet aceasta compozitie la caramel, amestecand incontinu pana la incorporarea totala. Lasati sa dea cateva clocote pana se face o pasta mai groasa.

Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana.


Dupa ce ati uns foile de napolitana cu crema caramel, peste ultima foaie de napolitana asezati un dog si presati putin. Lasati sa se raceasca crema si apoi puteti servi.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies