Din ce sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui! Sunt o bomba pentru sanatatea ta!

Din ce sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui! Sunt o bomba pentru sanatatea ta!
Din ce sunt facuti, de fapt, crenvurstii de porc si de pui! Sunt o bomba pentru sanatatea ta!

Crenvurstii au pret relativ mic si sunt si gustosi. Ne pacaleste si placuta din galantar: crenvursti din carne de porc sau din piept de pui.

 

Daca cititi atent ce scrie pe eticheta, o sa descoperiti un continut de carne de maximum 40 la suta. Restul este slanina, amidon, multe chimicale si sare. Tocmai de aceea, spun medicii nutritionisti, crenvurstii nu sunt varianta corecta de mic dejun pentru copilul dumneavostra.
Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele.
Grasimea din crenvursti ne ingrasa si creste nivelul colesterolului. Crenvurstii mai contin si nitrit dar si nitratul de sodiu, E250 si E251, care impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta. Totodata, contin si monoglutamat de sodiu, sau E621, substanta care face mancarea gustoasa.
„Crenvurstii se afla in topul preferintelor celor mici. Mai mult decat atat sunt chiar cazuri cand sunt printre primele alimente incluse in alimentatia diversificata a sugarului.
Acest lucru nu este doar gresit, este si periculos", spune Liana Contiu, nutritionist– dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara.
Sursa: wowbiz.ro

Daca cititi atent ce scrie pe eticheta, o sa descoperiti un continut de carne de maximum 40 la suta. Restul este slanina, amidon, multe chimicale si sare. Tocmai de aceea, spun medicii nutritionisti, crenvurstii nu sunt varianta corecta de mic dejun pentru copilul dumneavostra.



Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele. Grasimea din crenvursti ne ingrasa si creste nivelul colesterolului. Crenvurstii mai contin si nitrit dar si nitratul de sodiu, E250 si E251, care impiedica dezvoltarea bacilului botulinic si dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisanta.
Totodata, contin si monoglutamat de sodiu, sau E621, substanta care face mancarea gustoasa.

„Crenvurstii se afla in topul preferintelor celor mici. Mai mult decat atat sunt chiar cazuri cand sunt printre primele alimente incluse in alimentatia diversificata a sugarului. Acest lucru nu este doar gresit, este si periculos", spune Liana Contiu, nutritionist– dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara.

Sursa: wowbiz.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies