Camil Marinescu a murit! Cine era dirijorul care a murit de coronavirus?

dirijor-camil-marinescu-a-murit
dirijor-camil-marinescu-a-murit

Camil Marinescu a murit! La doar 55 de ani, celebrul dirijor a murit din cauza unor complicații provocate de coronavirus.

Camil Marinescu a murit! Lumea muzicii din România este în doliu! Celebrul dirijor Camil Marinescu, șef de orchestră, s-a stins din viață la doar 55 de ani, din cauza unor complicații provocate de infectarea cu noul coronavirus, COVID-19.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment dur după creșterea numărului de infectați cu Covid-19: „Spitalele vor fi copleșite”

Potrivit romania-muzical.ro, dirijorul care a murit de coronavirus era internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, loc în care s-a stins din viață.

De asemenea, Camil Marinescu a decedat după ce a suferit anumite complicații în lupta cu boala încă necunoscută, starea sa de sănătate agravându-se considerabil în ultima perioadă.

dirijor-camil-marinescu-a-murit
dirijor-camil-marinescu-a-murit

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cine era dirijorul care a murit de coronavirus?

Născut în anul 1964, Camil Marinescu a studiat fagotul la Univesitatea Națională de Muzică din București, însă a decis să devină dirijor datorită profesorilor săi de renume, care l-au mentorat pe perioada Universității.

Veleitățile sale au fost cultivate de nume mari din domeniu, precum: Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Pierre Dervaux, etc.

Citeste si: Cinci județe fără coronavirus în ultimele 24 de ore. Unde au explodat infectările "peste noapte"

Mai mult decât atât, îndrăgitul șef de orchestră a avut colaborări în majoritatea țărilor lumii, nepunând la socoteală turneele de pe aproape întreg mapamondul. Camil Marinescu a colaborat cu orchestre foarte apreciate din țări precum Statele Unite ale Americii, Canada și Germania.

dirijor-camil-marinescu-a-murit
dirijor-camil-marinescu-a-murit

Totodată, celebrul dirijor a decis să călăuzeazcă pașii altor tineri muzicanți la început de drum, așa cu și profesorii săi au făcut cu el, așa că a activat o bună bucată de timp ca profesor de dirijat la prestigioasa Universitate din Osaka, în timp ce la Universitatea din Kyoto preda estetica și filosofia culturii.

Dacă în anul 2012 a devenit dirijorul Filarmonicii „George Enescu” din Capitală, până atunci, Camil Marinescu a condus și orchestra de la Opera din București și a fost numit în funcția de dirijor permanent invitat al renumitei

Orchestre Simfonice din Berlin.

Citeste si: Un medic a făcut anunțul! ”Vom muri pe capete!”



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Livian de la ”Puterea Dragostei” o face praf pe Simina! Declarațiile ”Lupului” aruncă în aer povestea de dragoste a brunetei cu Alex Zănoagă!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Iulia Vântur, surpriză totală de ziua ei! Cum a fost surprinsă alături de Salman Khan: „Te iubesc mult”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies