Află din rândurile următoare care sunt principalele subiecte de discuție pe care trebuie să le abordezi cu partenerul înainte să faceți pasul cel mare.
Căsătoria reprezintă un moment extrem de important în viața fiecărui cuplu, fiind momentul în care cei doi parteneri aleg să întemeieze o familie și să își trăiască viața împreună până la adânci bătrâneți. Cu toate acestea, reprezintă și un moment de maximă responsabilitate, în care ambii parteneri își asumă anumite responsabilități și acceptă atât calitățile, cât și defectele partenerului de viață.
Astfel, este important ca înainte de căsătorie, cei doi parteneri să discute despre anumite subiecte sensibile și să se asigure că au stabilit modul în care vor conviețui împreună.
Detalii financiare
Citește și: Cum ne sabotăm dragostea în relații. 7 motive pentru care majoritatea relațiilor eșuează
Deși mulți merg pe premisa că nu contează partea financiară atâta timp cât există iubire și înțelegere, este important de precizat faptul că banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Astfel, ei pot juca un rol extrem de important în viitoarea familie, iar de aceea astfel de aspecte ce țin de partea financiară trebuie discutate și analizate de către ambii parteneri. Cei doi trebuie să discute despre administrarea bugetului comun, despre plata facturilor, a vacanțelor și a altor cheltuieli neprevăzute.
De asemenea, este important să fiți transparenți cu privire la datoriile existente și economiile fiecăruia. Discutați despre planurile de a plăti datoriile și despre obiectivele de economisire pe termen lung, cum ar fi pentru pensionare sau achiziția unei locuințe.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Familie
Discutați despre dorința de a avea copii, câți copii doriți și când vă gândiți să începeți o familie.
Stiluri parentale
În cazul persoanelor care îți doresc un copil, este important să abordați discuția despre stilurile parentale și despre cum vă imaginați că vă veți crește copiii. Este important să vă asigurați că sunteți pe aceeași lungime de undă cu privire la acest aspect și în cazul în care există unele neînțelegeri, să le rezolvați înainte de venirea pe lume a viitorului copil.
Religie
Dacă aveți credințe religioase diferite, discutați cum veți gestiona aceste diferențe și cum veți aborda religia în viața de zi cu zi și în educația copiilor voștri.
Traume din copilărie
Fie că vrem să acceptăm sau nu, fiecare dintre noi avem anumite traume din copilărie, care ne pot afecta și în viața de adult.
Așteptările cu privire la viața sexuală
Vorbiți despre așteptările voastre privind intimitatea și viața sexuală. Este important să aveți o înțelegere clară și să fiți deschiși la discuții despre nevoile și dorințele fiecăruia. De asemenea, este important să discutați despre frecvența relațiilor intime și despre ce vă face să vă simțiți confortabil, astfel încât să mențineți o viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare.
Așteptări privind rolurile în căsnicie
Discutați despre cum vedeți rolurile voastre în căsnicie. Unele cupluri preferă roluri tradiționale, în timp ce altele optează pentru o abordare mai modernă și egalitară. De asemenea, este important să vorbiți deschis despre așteptările personale pe care le aveți unul de la celălalt.
Planuri de viitor
Fiecare dintre noi avem anumite dorințe pe care vrem să le îndeplinim în viitorul apropiat sau îndepărtat. De aceea, atunci când decidem să ne întemeiem o familie, este important ca partenerul de viață să fie pus la punct cu privire la aceste dorințe și să vă asigurați că aveți aceleași planuri și așteptări cu privire la viitor. Discutați despre visurile și planurile voastre pe termen lung, cum ar fi călătoriile, achiziția unei case sau mutarea în alt oraș sau țară.