Doamna Coco a dezvăluit rețeta celui mai bun pilaf.
Doamna Coco, cunoscută pe rețelele de socializare pentru trucurile pe care le dezvăluie în bucătărie, dar și sfaturile pe care le oferă tinerilor, a venit, de această dată, cu rețeta celui mai bun pilaf, care îi aduce aminte de copilărie.
Ingrediente:
Ulei
3 cepe
Un morcov
Un ardei gras
Usturoi
Orez
Sare
Piper
Pătrunjel
Mărar
Supă de pui
Carne dezosată din supă
Nu este o rețetă deloc greu de realizat, astfel că aceasta începe prin a tăia cepele pe care le pune la călit alături de un morcov dat prin răzătoare, o rădăcină de
pătrunjel dată și ea prin răzătoare și un ardei gras roșu pe care l-a tocat. Adaugă și usturoi după gust, apoi pune și orezul spălat foarte bine la călit alături de legume. Secretul este că aceasta adaugă supă de pui în momentul în care este realizat pilaful, iar, de asemenea, pune și carnea dezosată de pui de pe aripioare. „Fac pilaf. Bineînțeles că toate fetele știu să facă un pilaf, nu e ceva wow, dar eu vă dau rețeta mea.
Pentru fetele tinere, care sunt la început de bucătăreală, am aici puțin ulei, 3 cepe tocate mărunt, nu prea mari, ceapa dă dulceață la mâncare. Am un morcov mare pe care l-am dat prin răzătoare, o rădăcină de pătrunjel pe care am dat-o și pe ea prin răzătoare și un ardei gras roșu, pe care l-am tocat mărunt și le-am călit foarte bine. Am pus și câțiva fulgi de usturoi, adică rondele tăiate rotund, vreo trei căței.
Asta îmi place mie să pun, nu e obligatoriu. Am aici orez pe care l-am spălat foarte bine și îl voi pune peste și îl voi căli puțin și pe orez. Am făcut supă de pui, am să pun supa peste și voi băga la cuptor. Am dezosat carnea de pui, am avut spatele și aripioare, le-am dezosat bine, iar cărnița o voi pune peste orez. Las puțin să se calească și orezul și după bag la cuptor, cam 20-30 de minute, nu mai mult.”, a povestit doamna Coco.
După ce legumele s-au călit, adăugă și carnea, iar doamna Coco pune toată compoziția la cuptor timp de 20-30 de minute, astfel că acest preparat îi aduce aminte foarte mult de copilăria ei și de felul în care îl mânca în familie. Cum niciun preparat nu este gata până nu adaugă verdeață, după ce l-a scos de la cuptor, adaugă și mărar proaspăt pe deasupra, după preferințe. Cei care vor să facă pilaful bob cu bob, pot adăuga mai puțină supă. „După ce scot de la cuptor, pun un pic de mărar și un pic de pătrunjel. Dacă nu vă place cu verdeață, puteți să lăsați fără. Eu nu mănânc fără verdeață. Voi pune și un pic de sare, un pic de piper. Condimente puneți după plăcerea voastră. Eu nu pun decât sare și piper. La pilaful oriental se pun nuci, stafide, alune, dar acesta este pilaf cum îmi aduc eu aminte de copilăria mea. Pun supa, iar apoi pun și carnea și îl bag la cuptor. Mie îmi place mai moale, dacă vreți să nu fie moale și să fie bob cu bob, puneți mai puțină supă.”, a mai spus doamna Coco.