Doamne, cat bine face PRAZUL organismului! Vindeca multe boli si scade colesterolul

Doamne, cat bine face PRAZUL organismului! Vindeca multe boli si scade colesterolul
Doamne, cat bine face PRAZUL organismului! Vindeca multe boli si scade colesterolul

Supranumit si "ceapa olteneasca", prazul este originar din zona Marii Mediteranene si are gustul mai dulce decat ceapa, pe care o inlocuieste cu succes, motiv pentru care este consumat in cantitati mari. in plus, da o aroma aparte oricarui preparat culinar, fara a inhiba gustul celorlalte legume.

Dusmanul colesterolului

Antioxidantii cu sulf si alicina pe care ii contine scad nivelul colesterolului prin inhibarea HMG-CoA, o enzima hepatica necesara pentru sinteza colesterolului.

Aliatul circulatiei

Alicina are, de asemenea, proprietatea de a stimula sinteza oxidului nitric, o substanta endogena cu rol vasodilatator, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la optimizarea fluxul sanguin la nivelul tesuturilor.

Totodata, are un efect antiagregant, asemanator aspirinei, care ajuta la preventia formarii de trombi in artere si vene, care stau la baza aparitiei infarctului de miocard sau a trombozei venoase periferice.



Inamicul bolilor cardiovasculare

Datorita continutului de kampferol, un antioxidant flavonoid cu rol protector asupra vaselor de sange, prazul protejeaza cu succes impotriva bolilor cardiovasculare. De altfel, si continutul important de acid folic protejeaza inima, prin scaderea nivelului de homocisteina, factor de risc pentru aparitia acestor boli.

Efect antimicrobian si antiinflamator

Antioxidantii din praz inhiba dezvoltarea bacteriilor, a virusurilor si a fungilor, avand un efect asemanator cu cel al usturoiului si al cepei, cu care se inrudeste.
in acelasi timp, are si efect antiinflamator, ajutand la tratarea aterosclerozei, a diabetului zaharat, a poliartritei, a alergiilor, a obezitatii si a cancerului de colon.

Sursa: dcnews.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies