Aceasta leguma poate cauza probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu glanda tiroida si chiar atac de cord, sustin expertii in nutritie, noteaza Daily Mail.
Integrata in categoria super alimentelor gratie continutului ridicat de vitamine, proteine si fibre, kale este, potrivit lui Zoe Harcombe, cercetator in domeniul nutritiei si obezitatii, bogata si in vitaminele A, C, K si zinc, cu multiple beneficii asupra sanatatii.
Insa, in ciuda multitudinii de beneficii, varza furajera nu este recomandata tuturor. Persoanele care se afla sub tratament pentru subtierea sângelui ar trebui sa evite varza creata, dar si alte legume bogate in vitamina K.
Nutritionistul Rob Hobson sustine ca aceasta provoaca si probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare.
Chris Cashin, dietetician, a subliniat ca varza creata poate fi greu tolerata de stomac daca nu este gatita. In plus, continutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g face ca aceasta leguma sa prezinte un grad de risc pentru pacientii cu afectiuni ale inimii sau rinichilor, sau chiar si pentru persoanele care nu stiu ca sufera de astfel de afectiuni.
Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular si nervos, insa in cantitati prea mari poate deveni periculos pentru sanatate, putând cauza batai neregulate ale inimii si chiar oprirea acesteia, in special la pacientii cu afectiuni renale, conchide Cashin.
Sursa: Naturpedia.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro