Doctor Ov, specialistul Kfetele.ro in sănătate, ne-a vorbit astazi despre uleiurile pe care le folosim la gătit.
Doctorul Ovidiu Peneş a dezvăluit ce uleiuri trebuie să folosim în salate şi ce uleiuri trebuie să folosim atunci când vrem să prăjim mâncarea.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
"Sigur ca toti ati auzit ca uleiurile sunt foarte bune, mai ales cele vegetale, obţinute prin presare la rece. Mulţi dintre dumneavoastră fac greşeli. E foarte bine să mănânci diverse uleiuri in cantitati moderate, o lingurita, doua la o salata fără să-l tratati termic: uleiuri de avocado, uleiuri de nucă, uleiuri de migdale, uleiuri de alune, uleiuri de sâmburi de strugure. Sunt extrem de bune pentru sănătate deoarece sunt bogate in antioxidanti şi grăsimi de calitate.
De ce nu este bine să folosim aceste uleiuri pentru prăjit vezi in video-ul de mai sus.