Doctorul Ovidiu N Peneș, despre starea lui Mihai Constantinescu: "Situaţia e extrem de gravă"

Doctorul Ovidiu N Peneș, despre starea lui Mihai Constantinescu:
Doctorul Ovidiu N Peneș, despre starea lui Mihai Constantinescu: "Situaţia e extrem de gravă"

Doctorul Ovidiu N Peneș, despre starea lui Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență Floreasca. Cântărețul de 73 de ani a făcut stop cardio-respirator iar medicii l-au resuscitat aproximativ zece minute. El a fost transferat la secția de Terapie Intensivă și este supravegheat îndeaproape de cadrele medicale.

Doctorul Ovidiu N Peneș a vorbit despre starea lui Mihai Constantinescu şi a spus că şansele lui de revenire sunt mici. Acesta ne-a explicat care sunt consecinţele unui stop cardio-respirator asupra organismului uman. 

" Primul moment cand se intampla acest lucru, trebuie sa aplicam manevrele de resuscitare, ceea ce s-a intamplat si in cazul lui. Echipa de salvare a făcut masaj cardiac extern, adica a comprimat toracele astfel incat sa inlocuiasca functia de pompa a inimii si sa incerce sa aduca mai mult oxigen la tesuturi. Cu cat stai mai mult in stop cardiorespirator, e din ce in ce mai greu sa iti mai revii, sa iti reiei viata de dinainte, sa nu ai sechele.

Cu cat stai mai mult in stop cardiorespirator, cu cat ai nevoie mai multa de resuscitare, creierul tau si celelalte tesuturi nu isi mai revin la capacitatea initiala.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Dupa stopul cardio respirator, functiile celulelor nu sunt la capacitate maxima, de aceea in majoritatea situatiilor, pacientii raman intr-o stare proasta, in coma.

In functie de modul in care evolueaza starea, mai ales daca au avut operatii pe inima sau boli anterioare, vor fi probleme de revenire. Pacientii de la Terapie Intensiva au nevoie de sustinere, de tratamente complexe. Sunt pusi pe aparate de ventilatie mecanica, pentru ca si functia renala este preluata de niste masini. Asta înseamnă ca funcția plămânilor e preluată de masini asa cum poate fi preluată uneori si funcția renală sau hepatica.
Adică ventilația e pentru plămâni. Dializa renală pentru rinichi si cea hepatica pt ficat. Situatia e extrem de grava si pe masura ce avanseaza in timp, pe masura ce se complica, pacientul are sanse mai slabe de revenire"  , a declarat doctorul Ovidiu N Peneș pentru Kfetele.ro.

Declarația soției lui Mihai Constantinescu

„Tot ce pot să spun este că trebuie să ne rugăm pentru el.

(plânge- n.r.) Ce pot să spun? Medicii sunt rezervați, nu știu nici eu prea multe, situația e gravă. Să ne ajute Dumnezeu, nu pot spune nimic altceva decât că sper și că mă rog", a spus Simona Secrier în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Mihai Constantinescu a fost operat pe cord în urmă cu doi ani

Nu este prima dată când Mihai Constantinescu are probleme grave de sănătate. Acum doi ani el a trecut printr-o operație pe cord extrem de complicată. Intervenția a durat peste șase ore și i-ar fi putut fi fatală.

„Acum 10 ani mi-am pus valve biologice. Se pare ca valva mitrala a avut o mica disfunctie care cu timpul s-a largit.

Incepusem sa obosesc si se pare ca undeva pe o margine a ei incepuse sa se calcifice.

Obligatoriu trebuia sa fac aceasta interventie. Valva mitrala este foarte importanta. Nicaieri in lume nu se face perfect aceasta operatie. Interventia a durat sase ore, dar pentru ca am sangerat puternic (n.r: hemoragie) m-am intors in sala de operatii si am mai stat 2 ore. Am sangerat destul de mult”, declarat Mihai Constantinescu acum doi ani, la ieșirea din spital.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Mihai Constantinescu, în stop cardio-respirator! A ajuns în stare critică la spital

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies