Doliu în lumea artistică. A murit soprana Aida Abagief

Doliu în lumea artistică. A murit soprana Aida Abagief
Doliu în lumea artistică. A murit soprana Aida Abagief

Este doliu în lumea artistică. Aida Abagief s-a stins din viață.

Este doliu în Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovschi”. Profesorul și artistul Aida Abagief s-a stins din viață, scrie Adevărul.

Ea a debutat pe scena artistică din Constanța la vârsta de 24 de ani. A ținut peste 2000 de spectacole de operă, operetă şi concerte. Aceasta a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din București și a fost repartizată la Constanța.

„S-a stins o Stea strălucitoare a scenei lirice constănţene, Soprana AIDA ABAGIEF! Soprană recunoscută pe scenele naţionale şi internaţionale, dascăl devotat şi luptător neobosit pentru tinerii artişti constănţeni, suflet ales şi generos, Doamna AIDA

ABAGIEF a purtat cu o nobleţe desăvârşită mesajul artei lirice şi a împărţit bucuria muzicii minunate de operă tuturor celor ce au avut nevoie de Artă, Cultură, Iubire! Ne luăm Rămas bun cu durere, ştiind că asemenea ARTIŞTI sunt de nepreţuit şi de neînlocuit!”, este mesajul care apare pe rețelele de socializare.

”In memoriam profesor emerit Aida Abagief

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Colectivul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța regretă profund trecerea la cele veșnice a doamnei profesor emerit Aida Abagief, fondatoare a facultății noastre, solistă, timp de 30 de ani, a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Doamna profesor Aida Abagief va rămâne în amintirea noastră ca un artist și dascăl desăvârșit, pasionat, devotat studenților și profesiei până la sacrificiul de sine.

Publicul, colegii, studenții și elevii care au cunoscut-o, au iubit-o, respectat-o și admirat îi vor păstra veșnică amintirea și recunoștința.

Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ceea ce a făcut doamna profesor emerit Aida Abagief pentru cultura și învățământul constănțean și transmitem sincere condoleanțe tuturor celor ce-au iubit-o și apreciat-o.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul Universității ”Ovidius” din Constanța.

Sursă foto: telegrafonline.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Mara Bănică, mesaj impresionant în memoria lui Mihai Constantinescu: „S-a dus într-o lume minunată”

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies