DOLIU în România! Un nume uriaş s-a stins

DOLIU în România! Un nume uriaş s-a stins
DOLIU în România! Un nume uriaş s-a stins

Şeful Secţiei de Arheologie a Muzeului Naţional al Banatului, Alexandru Szentmiklosi, care a demonstrat că lângă Timişoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, a încetat din viaţă, la vârsta de 47 de ani, în urma unei boli incurabile.

 

„El a demonstrat că lângă Timişoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporană cu perioada Războiului Troian. A reuşit să redeschidă şantierul de la Corneşti – Iarcuri, care a stat neatins aproape un secol. A scos la iveală artefacte preţioase, a adus specialişti din toată lumea să studieze enigmele vechii cetăţi. Era doctor în Istorie, cu stagii de pregătire la Berlin, Wurzburg, Padova şi Bucureşti, membru în Comisia Naţională de Arheologie.

A deschis şi săpat în peste 30 de şantiere. Avea 47 de ani. Din păcate, vorbim la trecut… Alexandru Szentmiklosi, şeful Secţiei de Arheologie a Muzeului Naţional al Banatului a murit sâmbătă seara, victima unei boli crunte, care nu lasă în urmă învingători. Dumnezeu să te odihnească! Noi te vom purta mereu în gândurile şi în inimile noastre”, transmite Muzeul Naţional al Banatului, într-un comunicat remis duminică.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: HOROSCOP. Zodiac japonez 2019. Care vor fi principalele evenimente din viaţa ta! Unii dintre noi avem parte de surprize majore

Alexandru Szentmiklosi declara pentru AGERPRES, în urmă cu aproape doi ani, că publicul larg ar trebui să cunoască informaţii şi despre această zonă, pentru că ”fortificaţia de la Corneşti nu este singulară”.

Sursa: Cancan



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Horoscop 14 ianuarie 2019. Peștii primesc mărire de salariu astăzi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies