Doua medicamente pentru tratarea COVID-19, produse in Romania. Vesti extraordinare si pentru diabetici

Medicamente pentru tratarea COVID-19, produse in Romania
Medicamente pentru tratarea COVID-19, produse in Romania

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a anuntat ca in Romania se vor produce, incepand cu saptamana viitoare, doua medicamente impotriva COVID-19.

Tot saptamana viitoare va demara si productia unui tratament pentru diabetici care, pentru moment, este greu de gasit in farmaciile din toata tara.

Unul dintre medicamentele despre care vorbeste Tataru este Plaquenil, pe baza de hidroxiclorochina, substanta despre care se spune ca ar fi foarte eficienta impotriva infectiilor cu SARS-Cov-2.

Stocurile existente pana acum au fost directionate catre spitalele din toata Romania, dupa ce ministrul Sanatatii a facut un apel catre romani sa nu mai achizitioneze din farmacii acest medicament.

Tot mai multe persoane aflasera de eficienta acestui tratament si incepusera sa il cumpere pe cont propriu. Nelu Tataru a avertizat ca administrarea trebuie facuta pe baza recomandarilor medicilor, pentru ca poate avea reactii adverse periculoase.

Incepand de saptamana viitoare, in Romania se va produce Plaquenil.

Citeste si: Medicamentul cu rezultate impresionante impotriva coronavirus! Alexandru Rafila, primele declaratii despre tratamentul-minune

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Medicamente pentru tratarea COVID-19, produse in Romania

"In acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie prima si urmeaza sa producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de saptamana viitoare. S-a discutat si posibilitatea ca la Antibiotice Iasi sa se produca si alte medicamente care in aceste momente ne sunt necesare", a declarat Nelu Tataru intr-o emisiune TV.

"Substanta activa soseste maine sau poimaine pe Otopeni, a plecat un avion in Elvetia si din Elvetia soseste pe Otopeni in 2 zile.

Dupa ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea intr-un stoc de sigurana la noi in fabrica.

Am discutat la Agentia Medicamentului si ne vom autoriza pe indelete, o sa facem si studii clinice pe centrul nostru de studii, adica studiu de bioechivalenta, si vom avea produsul inregistrat cu APP in Romania si in comunitatea europeana", a precizat Ioan Nani, directorul Antibiotice Iasi, pentru Mediafax.

Citeste si: Nelu Tataru, declaratii despre masurile care se pregatesc in Romania dupa Paste

Citeste si: Nelu Tătaru: Urmează vârful epidemiei de coronavirus

Citeste si: Ordonanta militara nr 10. Masuri si mai drastice. Noi restrictii si interdictii pentru romani

Tot la Iasi ar urma sa inceapa si fabricarea unor medicamente pentru diabetici.

"Ne-am hotarat sa producem si produsele pentru diabet, precum si produsele pentru dezinfectarea mainilor si suprafetelor, oricum este o perioada grea, dar noi suntem optimisti. Antibiotice este o companie cu resurse umane si tehnologice importante", a mai spus Nani.

Un alt medicament antiviral cu rezultate impotriva COVID-19, Remdesivir, va fi produs in Romania, de Terapia Cluj.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Nelu Tătaru, anunț crucial pentru români: „Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile. Suntem aproape de...”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies