Prăjiturile care conțin cafea sunt absolut delicioase, mai ales pentru iubitorii acestei băuturi. Noi vă dezvăluim cele mai bune două astfel de rețete, pentru a prepara un desert spectaculos.
Cafeaua este pe locul doi în topul celor mai consumate băuturi din toată lumea, după apă. Poate fi folosită însă și în prepararea prăjiturilor. Acestea vor avea o savoare minunată și vă vor încânta simțurile.
Tiramisu, vedeta prăjiturilor care conțin cafea
Atunci când vă gândiți la rețete de prăjituri care conțin cafea, cu siguranță primul desert care vă vine în minte este deja celebrul Tiramisu.
Se prepară imediat, nu aveți nevoie de cuptor, iar gustul acestui desert a cucerit deja pe toată lumea. Tiramisu este una dintre cele mai fine și rafinate prăjituri.
Ingrediente pentru Tiramisu:
- 24 pișcoturi
- 500 g mascarpone
- 200 g zahăr
- 200 ml cafea tare
- cacao
- 4 gălbenușuri
- două albușuri
Mod de preparare:
În primul rând, preparați cafeaua. Aceasta trebuie să fie tare și de preferat, neîndulcită. Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, mixați gălbenușurile cu zahărul, până când acesta se va dizolva în totalitate.
Albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare. Trebuie să obțineți o spumă lucioasă, ca de bezea. În crema de gălbenușuri, adăugați mascarpone și amestecați.
La final, puneți și spuma de albușuri și încorporați bine. Într-o tavă, începeți să așezați pișcoturile, pe care le înmuiați înainte în cafea.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Nu lăsați pișcoturile prea mult în cafea, pentru că acestea nu trebuie să fie foarte moi. Apoi puneți un strat de cremă, din nou un strat de pișcoturi înmuiate în cafea și iar cremă.
Deasupra, pudrați Tiramisu cu multă cacao și lăsați prăjitura în frigider, măcar două ore, înainte de a o servi.
Negresa cu cafea, un deliciu rapid și ieftin
Dacă nu vă place Tiramisu sau nu vă încântă ideea de a consuma cremă de gălbenușuri și albușuri fără coacere, puteți încerca o altă rețetă de prăjitură care conține cafea.
Banala negresă, pe care orice gospodină știe să o facă, poate fi îmbunătățită cu savoarea cafelei. Adăugați și nucă în compoziția de negresă și veți obține o prăjitură senzațională.
Ingrediente pentru negresă:
- 180 gr unt
- un praf de sare
- 180 gr zahăr
- două ouă
- două linguri de cacao
- 250 gr făină
- un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
- un plic de praf de copt
- 120 ml cafea
- 200 gr smântână grasă
Ingrediente pentru sosul de cafea:
- 100 ml cafea
- 150 gr ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră
- 200 gr miez nuci
Mod de preparare:
Mixați untul cu zahărul și cu un praf de sare, până veți obține o spumă. Apoi adăugați ouăle, unul câte unul, în timp ce mixați în continuare.
Separat, făina se amestecă bine cu cele două linguri de cacao, cu praful de copt și cu bcarbonatul de sodiu. Într-un alt vas, amestecați cafeaua cu smântâna.
Puneți peste compoziția de unt o parte din făina amestecată cu pudra de cacao și omogenizați. Apoi adăugați și jumătate din smântâna cu cafea și din nou făină și cacao. Procedați așa, până când veți încorpora toate compozițiile.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați blatul de negresă și băgați în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 50 de minute.
Scoateți negresa din tavă și lăsați-o să se răcească, înainte să o tăiați. Între timp, pregătiți și sosul de cafea. Puneți cafeaua pe foc și adăugați ciocolata în ea. Amestecați în compoziție, până când ciocolata se va topi. Această glazură se toarnă peste negresă și prăjitura se ornează cu miez de nucă.