Donald Trump a anunțat că două substanțe combinate, pot trata coronavirusul COVID-19. Este vorba despre hidroxiclorochina și azitromicina.
Deși experții au anunțat că este necesar ca studiile să se aprofundeze, Donald Trump a anunțat un progres în lupta cu coronavirusul COVID-19. După realizarea unui studiu pe 25 de pacienți, s-a descoperit că tratamentul cu hidroxiclorochina a avut rezultate promițătoare, numai 25% dintre pacienți rămânând infectați.
„Hidroxiclorochina și azitromicina luate împreună, au șansa de a produce o mare schimbare în istoria medicinei,” a declarat Donald Trump.
Anunțul a fost făcut Sâmbătă, pe 21 Martie, ia studiile au început Joi, 19 Martie, atunci când președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunțat că Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, a aprobat testarea Hidroxichlorinei și
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cei doi compuși- medicamente folosite în trecut, pentru a trata alte epidemii
Hidroxiclorchina este un medicament foarte vechi, folosit o vreme îndelungată pentru a trata afecțiuni precum malaria, problemele reumatice ș.a.m.d. Rezultatele studiilor efectuate în Franța, au adus în prim-plan potențiala utilizare a acestui compus, pentru tratarea coronavirusului COVID-19, după ce francezii au descoperit că în doar șase zile de administrare, 75% dintre pacienți s-au vindecat.
Citeste si: Un spital militar de campanie pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19 va fi amplasat la Constanţa
Studiul a fost condus de către Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia, iar în cadrul său, 25 de pacienți infectați cu coronavirusul COVID-19, au fost tratați cu hidroxiclorchină. După doar șase zile de folosire, 75% dintre pacienți au fost declarați vindecați, iar 90% dintre persoanele care NU au primit acest tratament, au continuat să se lupte cu această infecție.
În urma acestui studiu, o comanie farmaceutică din Franța, s-a oferit să doneze milioane de cutii de Plaquenil (numele comercial dat hidroxiclorochinei), pentru a nu opri testările, potrivit Mediafax.
„Acest studiu pare promițător, dar trebuie să fim cu adevărat atenți înainte de a ne ridica așteptările când vine vorba despre un virus atât de nou ca acesta. Încă ne lipsesc o mulțime de date, a mprturisit Sarah Dalessandro, profesor de medicină moleculară la Universitatea din Milano și specialist în Malarie.