Supele și ciorbele se fac în mai puțin de o oră, sunt sănătoase și gustoase. Iată cele mai rapide astfel de rețete, pentru un prânz delicios sau o cină ușoară.
Dacă tot este Postul Paștelui, supele și ciorbele de post nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Fiind fără carne, acestea se prepară imediat și în mai puțin de o oră, veți putea servi un prânz sau o cină fără prea mare efort.
Ciorba de legume, gata în mai puțin de o oră
Medicii ne recomandă să consumăm zilnic fructe și legume. Pentru că nu este vară, iar legumele nu au gustul perfect pentru a fi mâncate crude, le putem folosi în diferite preparate.
La români, ciorba este nelipsită și nu este un lucru deloc rău. Puneți cât mai multe legume și veți obține o mâncare sănătoasă, cu multe fibre, delicioasă, dar și sățioasă, în același timp.
Cine vrea să țină Postul Paștelui se bazează foarte mult pe legume. Încercați o rețetă rapidă de ciorbă de post, care va fi gata în mai puțin de o oră.
Ingrediente:
- două cepe
- 2 morcovi
- un ardei gras roșu
- o țelină
- un păstârnac
- roșii sau o conservă de roșii
- 2 cartofi
- 200 g fasole verde
- 100 g mazăre
- sare
- piper
- o legătură de pătrunjel
- 4-5 linguri pastă de tomate
- 4-5 linguri ulei
Mod de preparare:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Curățați legumele și spălați-le foarte bine. Apoi tocați mărunt ceapa, morcovul, țelina și păstârnacul și căliți-le în ulei. După ce se înmoaie, adăugați doi litri de apă și puneți în oală și cartofii, dar și ardeii, pe care îi tăiați cubulețe.
Potriviți de sare și de piper și lăsați legumele să fiarbă, aproximativ 15 minute. După ce vedeți că s-au înmuiat cartofii, adăugați conserva de roșii sau roșiile crude, fasolea verde, mazărea și pasta de tomate și mai lăsați să fiarbă încă 10 minute.
După ce stingeți focul, adăugați pătrunjel tocat mărunt, din belșug.
Cea mai rapidă rețetă de supă
Dacă nu vă plac ciorbele, încercați să le înlocuiți cu supe. Cele mai gustoase sunt supele cremă, pe care le puteți prepara imediat, din orice fel de legume.
Cea mai simplă rețetă de supă cremă este, bineînțeles, cea de roșii.
Ingrediente:
- două cepe
- 2 morcovi
- un păstârnac
- o jumătate de țelină
- un ardei gras roșu
- 750 g roșii din conservă
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei de măsline
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Curățați legumele și spălați-le. Ceapa se toacă mărunt, la fel și morcovii, țelina și păstârnacul. Apoi le puneți la călit, în ulei de măsline. Când se înmoaie, puneți sare și piper, după gust.
Dacă vă place, puteți să folosiți și puțin cimbru. Apoi se adaugă apă și ardeiul, tocat mărunt. Legumele vor fi fierte în aproximativ o jumătate de oră.
De-abia după aceea se adaugă roșiile din conservă și se mai lasă la fiert încă 20 de minute. Supa trebuie să se răcească, înainte de a o pune în blender.
Supa cremă obținută se servește cu frunze de busuioc proaspăt, dar și alături de crutoane.