Dr. Adina Alberts-Catarama iti spune totul despre tatuajul medical

Dr. Adina Alberts-Catarama iti spune totul despre tatuajul medical
Dr. Adina Alberts-Catarama iti spune totul despre tatuajul medical

Chirurgul estetician Adina Alberts-Catarama a vorbit pentru kfetele.ro despre tatuajul medical. Descopera in ce consta si cand se poate apela la aceasta metode de tratament.

Tatuajul medical (sau micropigmentarea sau implantul dermic sau dermografia) reprezinta una dintre cele mai moderne si eficiente metode de tratament neconventional pentru:

  • Corectarea cicatricilor definitive
  • Contur sprancene, gene, buze
  • Bijuterii semipermanente pentru piele

Practic orice modificare de culoare aparuta pe piele poate fi estompata prin aceasta tehnica. De un succes real se bucura recolorarea cicatricilor post chirurgie estetica si mai ales a celor de la nivelul sanilor care survin dupa interventiile de marire sau micsorare de sani.

De asemenea si repigmentarea cicatricilor depigmentate postcombustionale da rezultate bune atunci cand sunt mature si fara denivelari sesizabile.

Aplicatiile sunt numeroase si in domeniul esteticii faciale si corporale.

Conturul buzelor, definirea sprancenelor, conturul ochilor, toate sunt posibile in conditii de sterilitate absoluta, cu ace si substante de unica folosinta si cu anestezie locala eficienta. Pot fi redefinite sprancenele atunci cand se doreste schimbarea formei lor, pot fi accentuate ca pilozitate in cazul in care exista un deficit in acest sens.

Poate fi schimbata culoarea lor.

Pentru conturul ochilor se pot obtine linii de machiaj speciale sau pot fi corectare diferite neajunsuri la nivelul genelor. Sunt folosite mai multe nuante de pigment si prin “jocuri de umbre” pot fi obtinute rezultate uimitoare.

Buzele pot fi de asemenea puse in evidenta fie prin culoare fie prin contur fie prin “senzatia” de volum. Cele mai spectaculoase rezultate se obtin atunci cand tehnica se combina cu marirea de volum prin injectarea gelurilor speciale de volum.

Tatuajul medical are, de asemenea, rezultate suprinzator de bune la persoanele cu alopecii (chelie) in devenire. Atunci cand parul se rareste si este culoare inchisa pielea capului devine foarte vizibila si este extrem de inestetic, mai ales la femei. O solutie de rezolvare acestei probleme o constituie tatuajul semipermanent cu ajutorul caruia se “coloreaza” intr-o anumita masura scalpul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Tatuaje diferite ca forma si marime devin accesibile pentru toata lumea chiar si pentru cei mai conservatori dintre noi, datorita durabilitatii

semipermanente a acestora. Avem mai mult curaj astfel sa ne desenam diferite tatuaje pe diferite parti ale corpului, atunci cand stim ca ele nu sunt pentru totdeauna si mai ales cand stim ca sunt efectuate in cabinete medicale sub stricta supraveghere a unui medic.

In general, o singura sedinta este suficienta, pacientul urmand sa fie chemat la un interval de 3 saptamani de la data efectuarii tratamentului, pentru o evaluare si eventual retus.

Adesea este nevoie de o ajustare a intensitatii sau nuantei alese.

Pigmentul se introduce cu ajutorul unui ac special intre epiderm si dermului. Avand grija ca aplicarea acestuia sa fie uniforma.

Durabilitatea tatuajului variaza de la o persoana la alta. Aproximativ 2 ani se garanteaza un aspect proaspat al tatuajului. Dupa acesta perioada, pacientul poate reveni pentru improspatarea culorii acestuia.

O sedinta de tratament poate dura de la cateva minute la cateva ore, in functie de marimea suprafetei de tratat.

Ca exemple avem:

  • tatuajul sprancenelor poate dura 1h si 30 min.
  • tatuajul unei cicatrici de 2 cm poate dura maxim 30 min.
  • conturul pleoapei superioare poate dura 30min, etc.

Tratamentul nu este dureros deoarece se face cu anestezie locala.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Contraindicatiile

acestui tratament sunt reprezentate de bolile grave de piele si de tulburarile de coagulare sanguina.

Imediat dupa tratament zona pe care s-a efectuat tatuajul semipermanent este mai rosie, favorizand aparitia unei cruste ce ajunge sa se descuameze treptat de la sine, in cateva zile.

Pigmentii sunt obtinuti numai din produse naturale, tocmai de aceea acestia ajung sa se resoarba.

Nu exista riscul transmiterii bolilor infectocontagioase. Acest tratament spre deosebire de majoritatea tatuajelor, respecta si cele mai viguroase reguli de igiena. Tehnica nu reprezinta un risc deoarece se executa cu un ac de unica folosinta, in conditii de sterilitate, intr-un cabinet medical de catre personal calificat.

Articol oferit de Care Zone www.carezone.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies