Dr. Daniela Diveică vorbește despre cele mai frecvente intervenții din zona genitală.
Labioplastia este un termen general care încadrează toate intervențiile chirurgicale din zona genitală externă. În sens global, termenul de „labioplastie” se referă la micșorarea labiilor mici sau mari. Această intervenție este solicitată adesea pentru înlăturarea disconfortului fizic pe care femeile îl resimt atunci când practică un anumit sport, contribuind la îmbunătățirea vieții sexuale, dar și la creșterea încrederii de sine.
Numărul intervențiilor chirurgicale în zona genitală feminină a crescut considerabil în ultima perioadă, din spusele specialiștilor, mai ales datorită faptului că doamnele au devenit extrem de preocupate de aspectul acestei zone, dar și ca
Dr. Daniela Diveică ne spune tot ceea ce trebuie să știm în cazul în care ne hotărâm să recurgem la o astfel de intervenție.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„ În ultima perioadă, cel puțin în practica mea, dacă vine vorba despre cele mai cerute intervenții, discutăm despre labioplastie sau despre vaginoplastie, care se adresează în special pacientelor care au născut natural sau care au avut copii voluminoși, cu greutate mare. Și nu în ultimul rând, himenoplastia, care este o intervenție tabu, să spunem”, spune Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.
Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre liposucție. Dr. Daniela Diveică explică în ce constă intervenția
Dr. Daniela Diveică despre intervențiile în zona genitală
„ Vaginoplastiile și labioplastiile sunt intervenții cu recuperare relativ ușoară, nedureroase, o parte se realizează cu anestezie locală, o parte cu anestezie generală. Este important de menționat, în cazul acestor intervenții estetice, faptul că trebuie să îmbinăm foarte bine partea funcțională cu partea estetică. Întotdeauna partea funcțională trebuie să primeze. Când discutăm despre labioplastie, fie că discutăm de cele mici sau de labiile mari, discutăm despre anestezie locală.
„ Când vine vorba despre vaginoplastie, discutăm despre o intervenție un pic mai complexă, un pic mai extinsă ca și durată, ca și recuperare, pentru că este vorba despre repoziționarea și restructurarea musculaturii pelvine. În cazul nașterilor naturale, musculatura este cea care suferă. Recuperarea este undeva spre șase săptămâni, în care pacienta nu are voie contact intim, spălături interne, nu are voie să introducă absorbante interne, ovule interne, dar este nedureoasă și aceasta se poate întoarce la serviciu după o zi, două”, adaugă
dr. Daniela Diveică.Citeste si: Implantul mamar. Tot ce trebuie să știi despre această operație