Dr. Mona Zvâncă: Analiza florei vaginale. De ce e important să faci această analiză?

Mona Zvâncă, analiza florei vaginale, analiza, important, obstetrica-ginecologie
Mona Zvâncă, analiza florei vaginale, analiza, important, obstetrica-ginecologie

Dr. Mona Zvâncă explică tot ce trebuie să știi despre analiza florei vaginale, relevând motivele pentru care e important să faci această analiză.

Analiza florei vaginale, cunoscuta sica frotiul vaginal, este o analiza ginecologica extrem de importantă, explica specialistul kfetele.ro, Mona Zvâncă, medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în științe medicale, supraspecializat în medicină materno-fetală.

Citeste si: Dr. Mona Zvâncă: Ecografia transvaginala. Când este indicat s-o faci și de ce?

Analiza florei vaginale. Una dintre cele mai simple si eficiente analize ginecologice este analiza florei vaginale (frotiul vaginal), adica examinarea la microscop a florei vaginale si endocervicale.

Testarea se face foarte simplu, prin prelevarea unor probe de secretie din cavitatea vaginului.

Mona Zvâncă, analiza florei vaginale, analiza, important, obstetrica-ginecologie
Mona Zvâncă, analiza florei vaginale, analiza, important, obstetrica-ginecologie

Analiza florei vaginale- când este bine sa facem aceasta analiza? 

Aceasta testare se face daca exista simptome sau daca medicul ginecolog o recomanda. Simptomatologia cea mai frecventa o reprezinta secretiile neobisnuite, mancarimile sau iritatiile din zona genital. In urma analizarii secretiilor vaginale, cele mai frecvente diagnostice sunt: candidoza, vaginita anaeroba, atrofica sau bacteriana, inflamatii ale vaginului sau colului provocate de gonoree, tricomoniaza sau de catre streptococul beta-hemolitic de tip A.

In unele situatii, aceste infectii sunt asimptomatice pentru femeia purtatoare, dar pot duce la infectarea partenerului sau pot cauza complicatii severe in timpul sarcinii. Din acest motiv, inainte de a ramane insarcinata sau imediat ce a aflat ca este insarcinata, fiecare femeie trebuie sa-si faca aceste analize. Medicii ginecologi recomanda repetarea lor pe durata sarcinii pentru ca majoritatea infectiilor de acest fel se pot transmite la fat, pot genera complicatii in timpul sarcinii sau pot afecta nou-nascutul.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mona Zvâncă, analiza florei vaginale, analiza, important, obstetrica-ginecologie
Mona Zvâncă, analiza florei vaginale, analiza, important, obstetrica-ginecologie

Potrivit statisticilor, femeile care prezinta risc de infectii vaginale sunt cele care au schimbat in ultimul an calendaristic partenerul sau mai multi parteneri sexuali sau ai caror parteneri au mai multe partenere, cele care au depistat ca au infectii cu transmitere sexuala.

Citeste si: Primele semne ale cancerului de col uterin: Mergi de urgență la medic dacă ai aceste simptome!

De ce e important să faci această analiza? 

Dr. Mona Zvâncă. In cazul femeilor insarcinate, aceasta analiza a florei vaginale este foarte importanta pentru ca diagnosticarea infectiilor inainte de 20 de saptamani de sarcina si tratarea lor corespunzatoare, micsoreaza riscurile mai ales in cazul femeilor care in trecut au avut o nastere prematura.

Tratarea streptococilor din grupul B, identificati prin analiza florei vaginale in timpul sarcinilor si tratarea lor reduce riscul de infectii periculoase pentru copilul nou-nascut. In cursul sarcinii se depisteaza, in multe cazuri, infectii cu fungi de tip Candida.

Detectarea colonizarilor vaginale cu aceste microorganisme și efectuarea tratamentului cu puțin timp inainte de naștere reduce riscul dezvoltarii dermatitei de scutec și a stomatitei (ulcerații dureroase în gură) la copilul nou-născut în primele 4 săptămâni după naștere.

În caz de tratament adecvat, riscul dezvoltării acestei probleme la copil în prima lună de viață se reduce de la 10% până la 2%.

Citește și: Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Dr. MONA ZVÂNCĂ.  Medic primar obstetrică-ginecologie. Supraspecializare în medicină materno – fetală.

Mona Zvâncă este medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în științe medicale, fiind supraspecializată în medicină materno-fetală. Dr. Mona Zvâncă este asistent universitar în cadrul Catedrei de Obstetrică și Ginecologie la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. A participat alături de renumitul profesor Kypros Nicolaides la cursul de FMF – First trimester screening.  https://femmeboutiquemedical.com/medici/dr-mona-zvanca/

 

Citeste si: Dr. Mona Zvâncă: Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ginecologice în funcție de vârstă?



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae 2024. Ce trebuie să respecte femeile în această zi mare de sărbătoare dedicată copiilor

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies