Dr. Monica Pop: Cinci obiceiuri banale care te pot lasa fara vedere

Dr. Monica Pop: Cinci obiceiuri banale care te pot lasa fara vedere
Dr. Monica Pop: Cinci obiceiuri banale care te pot lasa fara vedere

Abuzul de cafea si fumatul strang vasele de sange, cresc presiunea oculara si, implicit, riscul de orbire. Si anumite medicamente uzuale, printre care anticonceptionalele, antidepresivele si Viagra, pot avea astfel de efecte secundare.

1. FUMATUL EXCESIV. Fumătorii de cursă lung㝠au un risc de patru ori mai mare decât nefumătorii sau ex-fumătorii să sufere de degenerescenţă maculară, afecţiune ce implică distrugerea vederii centrale. Apare, de regulă, la cei peste 50 de ani, însă fumatul poate grăbi cu zece ani declanşarea ei.

2. COLESTEROL RIDICAT. Un nivel ridicat al colesterolului, ca urmare a unei alimentaţii bogate în grăsimi, şi hipertensiunea pot genera accidente vasculare oculare sau pot produce leziuni degenerative oculare care duc în final la orbire, adaugă medicul oftalmolog Monica Pop.

Citeste continuarea pe doctorulzilei.ro.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce mananca Brigitte Sfat ca sa arate asa: "Ma ingrasasem, eram frustrata"- Sotia lui Ilie Nastase a dezvaluit ce dieta tine dupa ce a fost suspecta de cancer

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies