Dr. Oz iti explica cum imbatraneste pielea si ce cosmetice sa eviti!

Dr. Oz iti explica cum imbatraneste pielea si ce cosmetice sa eviti!
Dr. Oz iti explica cum imbatraneste pielea si ce cosmetice sa eviti!

Cele mai multe dintre noi pot identifica de la o posta o piele frumoasa si sanatoasa.

Asta pentru ca putem identifica instantaneu toate caracteristicile care o fac sa fie astfel: bine hidratata, ferma si elastica, fara grasime in exces, fara pori infectati si asa mai departe.

Dar o piele care pur si simplu nu imbatraneste? Acesta e doar un mit! Indiferent ce produse utilizezi sau la ce proceduri te supui, nu poti impiedica timpul sa traga de pielea ta si sa o rupa.

Ce poti face totusi este sa incetinesti considerabil actiunea acestuia si sa dai prioritate tuturor acelor lucruri care fac ca pielea ta sa fie sanatoasa.

Imbatranirea pielii poate avea loc in lichidul plasmatic intercelular, in derma sau la suprafata. Iata cum:

In lichidul intercelular. Imbatranirea pielii are loc atunci cand colagenul e deteriorat si isi pierde densitatea, iar elastina isi pierde din vigoare. Fibroblastele (si ADN-ul lor), care produc atat colagen, cat si elastina, sunt sensibile la actiunea radiatilor UV, si cand acestea sunt afectate, ADN-ul pe care l-am pomenit mai sus (cel care produce colagen si elastina) secreta colagen si elastina in cantitate mai mica sau de proasta calitate.

De asemenea, glicozaminoglicanii sunt molecule polizaharidice mari care se umfla usor si umplu pielea atunci cand se combina chimic cu apa. Pe masura ce imbatranesti, aceste molecule pot fi comparate mai degraba cu niste bureti vechi care nu mai absorb apa la fel de eficient.

Din cauza diminuarii cantitatii de apa, pielea devine uscata si plata. Si toti acesti glicozicaminoglicani imbatraniti se pot lega de proteine si pot da un aspect ingalbenit sau maroniu pielii (acest proces se numeste glicozilare si, desi ni se intampla tuturor, este vizibil in special pe pielea diabeticilor).

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

•     La suprafata: pielea ta secreta grasime (termenul medical este „lipide”). Acizii grasi numiti ceramide ajuta la protejarea unui strat exterior al pielii tale numit „stratul cornos”, astfel incat pielea sa se hidrateze mai bine si sa fie mai putin predispusa la iritatii.

Gandeste-te la acesti acizi grasi ca la un strat protector, asa cum si pestii au un strat alunecos care ii apara.

E un strat protector in plus, interpus intre corpul tau si lumea de afara. Concentratia de ceramine scade cu varsta, dar si atunci cand te speli cu emulsificatori de grasime, cum sunt sapunul si alcoolul (acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te speli doar cu apa).

Mai subtire, mai terna, mai lipsita de viata – asta iti rezerva pielea pe masura ce inaintezi in varsta. Dar sta in puterea ta sa controlezi cat de curand vor aparea aceste modificari la nivelul pielii.

In jurul varstei de 40 de ani, pielea devine mai subtire si mai transparenta, astfel incat incep sa se intrezareasca vasele capilare. Numarul acestora creste ca raspuns la ani de zile de inflamatii cauzate de expunerea prelungita la soare.

Semne de imbatranire, cum ar fi riduri, pete si chiar zone de pigmentare diferita a pielii pot aparea inca de la 20-30 de ani, in special daca parintii tai nu au avut obiceiul de a te da mereu cu crema cu protectie solara.

Cand ai 40 de ani, pielea produce mai putin ulei in mod natural, ceea ce ii accentueaza uscarea. De asemenea, celulele se regenereaza mai greu, ceea ce face ca pielea sa arate mai terna.

La 50 de ani, e posibil ca ridurile si liniile fetei sa se adanceasca din cauza disparitiei stratului de grasime subcutanata, a hidratarii pielii si a efectelor nocive ale soarelui acumulate de-a randul anilor.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ingrediente din cosmetice pe care TREBUIE sa le eviti!

Unul dintre trucurile pe care trebuie sa le stii legate de folosirea produselor pentru piele ar fi sa eviti orice ingredient care ti-ar putea afecta sau irita pielea. Prin urmare, ar trebuie sa-ti propui sa eviti urmatoarele ingrediente:

Imidazolidil uree si diazolidinil uree: Utilizate drept consevanti pentru a preveni inmultirea bacteriilor (nu a ciupercilor) sunt, de asemenea, o cauza relativ frecventa a dermatitei de contact.

Parfum: Micile molecule de parfum miros bine, dar sunt responsabile pentru reactii alergice in cazul a 14% dintre oameni. Cele mai multe dintre produsele de ingrijire a pielii nu au, de fapt, nevoie de un plus de miros, dar altele, cum ar fi sapunul, ar avea pur si simplu mirosul grasimii din care au fost facute in lipsa unui adaos de parfum.

Lauril sulfat de sodiu: Este frecvent intalnit in compozitia sampoanelor si a detergentilor pentru a crea spuma, dar contactul prelungit poate provoca iritatie si uscarea pielii, deoarece detergentul elimina stratul de lipide de pe piele.

Ulei mineral: Folosit ca baza in anumite produse, acesta poate interfera cu transpiratia.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Virginia de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta concurenta în urmă cu patru ani, înainte de a recurge la mici intervenții estetice la nivelul feței

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies