Dr. Valeriu Gheorghiță este de părere că fiecare cetățean poate decide pentru sine dacă se vaccinează sau nu.
Dr. Valeriu Gheorghiță vorbește despre campania de vaccinare împotriva COVID-19, dar și despre românii care refuză serul împotriva temutului virus.
Dr. Valeriu Gheorghiță, despre românii care refuză vaccinul anti-COVID-19
Dr. Valeriu Gheorghiță este de părere că românii nu pot fi obligați să se vaccineze, în schimb se pot informa din surse sigure.
„Fiecare etapă din campania de vaccinare are obiectivele sale.
Citeste si: Monica Bârlădeanu, suspectă de COVID-19. Cum se simte vedeta?
În etapa a doua, care vizează populaţia vulnerabilă, dacă vom avea un nivel de acoperire vaccinală foarte mare, nu vom mai înregistra cazuri forme severe, nu vom mai avea presiune pe sistemul medical şi nu vom mai înregistra decese, sau impactul acestora va fi mult diminuat.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală şi intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…)
Citeste si: În Ploiești și Câmpina se închid restaurantele și cafenelele din cauza COVID-19!
Schema recomandată de vaccinare sugerează, cât se poate de clar, menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a doua doză.
În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a două doză, dintr-un alt vaccin.
Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”, a declarat Dr.
Valeriu Gheorghiță pentru un post de televiziune, conform gandul.roDr. Valeriu Gheorghiță a punctat și efectele adverse care pot apărea după vaccinarea împotriva COVID-19, indiferent de serul folosit.
"Efectele adverse generale constau în febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare
Reacţiile adverse cele mai frecvente sunt de intensitate uşoară-medie: durere, disconfort, roşeaţă, tumefacţie la locul injecţiei. Se pot înregistra reacţii adverse generale: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare.
Vaccinarea oficialilor, a preşedintelui României, va avea loc la momentul potrivit, în etapa corespunzătoare care prevede vaccinarea demnitarilor”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.