DRAGOBETE 2021 - Pe ce dată este Dragobetele 2021? Tradiții și superstiții de 24 februarie 2021

Legenda dragobetelui - Ce este dragobetele - Ritualuri dragobete - Mituri de dragobete - Jocuri de dragobete
DRAGOBETE 2021 - Pe ce dată este Dragobetele 2021? Tradiții și superstiții de 24 februarie 2021

Pe ce dată este Dragobetele 2021? Ce poți face pentru a-ți visa sortitul de Dragobete 2021.

Dragobetele este o “zi a Îndrăgostiților” din tradiția noastră populară românească și se serbează pe 24 februarie 2021. Legenedele populare spun că Dragobete a fost fiul Babei Dochia dintr-un mit ce povestea despre sosirea primăverii și de sfârșitul iernii. În acel mit acesta își manifesta iubirea față de toate fetele, seducându-le.

Pe ce dată este Dragobetele 2021? Ce tradiții obișnuiesc să țină tinerii din unele regiuni ale țării legate de această sărbătoare din 24 februarie 2021

În unele zone ale țării tineri, băieți și fete se strângeau în pădure pentru a culege primele flori ale primăverii. Fetele încercau să fugă spre casă, iar băieții alergau după ele pentru a le prinde și a le săruta. Dacă unul dintre băieți îi era drag unei fete, aceasta făcea în așa fel încât să fie prinsă și sărutată. De zici vine și zicala: “Dragobetele sărută fetele!”.

Citeste si: Mesaje de Dragobete 2021. Mesaje de dragoste pentru EL sau pentru EA

Legenda dragobetelui - Ce este dragobetele - Ritualuri dragobete - Mituri de dragobete - Jocuri de dragobete
Legenda Dragobetelui 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urări și Felicitări de Dragobete 2021. Cele mai frumoase mesaje pentru 24 februarie 2021

Pentru că vorbim despre timpuri străvechi, sărutul dintre cei doi tineri se definea ca o logodnă ce era anunțată în fața familiilor celor doi, dar și a comunității din satul respectiv.

Cei care participau la această uniune a iubirii se spune că erau protejați de boli și se bucurau de belșug.

Ce trebuie sa faci de Dragobete 2021?

O altă superstiție spunea că dacă pe 24 februarie vremea era una mohorâtă, ploioasă, friguroasă sau chiar ningea, tinerii se strângeau în case și se jucau tot felul de jocuri. În această zi păsările își caută perechea și își formează cuiburile unde vor locui o perioadă de timp.

Tinerele fecioare strângeau zăpada care mai rămânea pe pământ și era denumită “zăpada zânelor”. În această zi cuplurile trebuie neaparat să se sărute de Dragobete pentru a se păstra iubirea “vie” în acel cuplu.

În gospodării nu trebuie să se realizeze treburile casnice în afară de curățenie, pentru că aduc ghinion. O altă superstiție este ținută cu sfințenie exact ca în ziua de Bobotează, când fetele își pun busuioc sub pernă pentru a-și visa ursitul.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Mesaje de Dragobete 2021. Topul celor mai frumoase urări și felicitări pentru 24 februarie 2021!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies