Incearca o alternativa a drobului de miel si anume drob de pui. O reteta simpla si delicioasa.
Luam o tigaie in care punem putin ulei, adaugam ceapa verde si o lasam 3-4 minute la calit. Peste ceapa verde adaugam ardeiul taiat cubulete, amestecam si mai lasam la calit alte 3-4 minute. Dupa ce am calit usor si ardeiul si ceapa verde, tragem tigaia de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat si amestecam. Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Punem ficatul, carnea de pui si ceapa uscata, calita rupte in bucatele mai mici (nu punem ceapa verde) intr-un robot de bucatarie si le mixam pana obtinem aproape o pasta. Daca nu aveti robot, tocati totul cu masina de tocat carne. Puneti pasta obtinuta intr-un castron, adaugati peste ciupercile calite, ceapa verde, ardeiul calit si patrunjelul. Condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati totul pana se omogenizeaza.
In compozitia rezultata adaugati cele 6 oua batute in prealabil si amestecati din nou pana obtineti o compozitie omogena de drob. Compozitia de drob ajunge pentru doua bucati de drob, unul mai marisor si altul mai mititel.
Ungem 2 tavi de chec cu unt si le tapetam cu faina, dupa care punem in tavi compozitia de drob, avand grija sa fie indesata, fara goluri. Dam droburile la cuptor si le coacem pentru aproximativ 25-30 minute, in cuptorul preincalzit. Dupa ce drobul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet in tava. Nu il scoatem cat este cald din tava pentru ca riscam sa se imprastie. Dupa ce s-a racit, il scoateti din tava, il taiati felii si il serviti alaturi de alte bunatati de pe masa de Paste, recomanda bucatarul de la restaurantul Cocosu Rosu.