Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos.
Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si diabet zaharat ca efecte ale colesterolului marit, potrivit datelor unui studiu realizat de prof. dr. Mircea Cinteza. In acelasi timp, bolile cardio-vasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial, fiind diagnosticate la pacienti abia trecuti de 30 de ani.
Hipertensiunea arteriala, desi este o boala determinata de multiple cauze, este strans legata de hipercolesterolemie. Nivelul crescut al colesterolului duce la formarea de depozite de tesut gras pe peretii vaselor de sange.
Ce risca persoanele care prezinta oscilatii ale colesterolului?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Hipercolesterolemia este principalul factor de risc in aparitia bolilor cardiovasculare si se intalneste preponderent la persoanele in varsta, insa a devenit din ce in ce mai frecventa si la persoanele tinere sau la „generatia fast-food”. Astfel, cel mai bun mod prin care colesterolul poate fi mentinut in parametri normali este urmarea unei diete care include cereale integrale, fructe si legume de sezon proaspete, evitarea alimentelor care contin grasimi saturate (intre 5 si 6% din calorii ar trebui sa vina din surse de acizi grasi saturati, care se gasesc in alimente precum untul, branza si carnea grasa) si consumarea acelora care
Cum ajuta drojdia de orez rosu la mentinerea unui nivel normal al colesterolului?
Recunoscuta drept un aliment-medicament, drojdia de orez rosu obtinuta prin fermentare opreste actiunea unei enzime implicate in sinteza colesterolului, reducand formarea acestuia. Conform unui studiu efectuat de University of Maryland Medical Center timp de 3 luni pe un numar de 446 de persoane cu un nivel foarte ridicat al colesterolului, s-a constatat ca, dupa administrarea drojdiei de orez rosu, nivelurile de colesterol si trigliceride au inregistrat scaderi foarte mari: nivelul de colesterol total a scazut cu 22.7%, nivelul de colesterol rau a scazut cu 31%, nivelul de triglicedide a scazut cu 34%, iar nivelul de colesterol bun a crescut cu 20%. Unele studii au aratat ca drojdia de orez rosu este benefica si in cazul persoanelor cu diabet si hipoglicemie.
Prin urmare, solutia pentru reducerea colesterolului este adoptarea unui mod de viata sanatos si a unei alimentatii echilibrate, alaturi de un supliment alimentar care sa completeze dieta normala.
Special pentru persoanele cu un continut crescut de grasimi in sange, principala cauza a aparitiei bolilor arteriale coronariene, cerebrovasculare si periferice, Ropharma a creat suplimentul alimentar Cholest Bio, un produs natural obtinut din drojdie de orez rosu.