DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun! Românii ar putea risca amenzi de până la 4.000 de lei dacă nu respectă legea

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!
DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!

Românii vor să pună pe mese cele mai bune preparate tradiționale, însă trebuie să aibă mare atenție în ceea ce privește cumpărarea porcului!

În doar câteva zile vine Crăciunul, iar românii au început deja să facă toate cumpărăturile necesare. Pe masa de Crăciun vor să pună cele mai bune preparate tradiționale, astfel că în mare căutare se află carnea de porc, cea care trebuie aleasă cu foarte mare atenție, anunță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Citeste si: Majorări salariale pentru acești români! Guvernul vizează mai multe categorii de bugetari

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!
DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun![Sursa foto: PixaBay]

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!

Conform DSVSA, comercianții care vând carne de porc trebuie să respecte un set de reguli, altfel riscă amenzi de până la 4.000 de lei. Așadar, este interzisă sacrificarea porcilor și vânzarea cărnii lor în târgurile de animale sau în vecinătatea acestora, fără expertiză sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, autoritățile au transmis că, dacă porcul este bolnav de trichineloză sau de o altă boală infecţioasă, există riscul ca oamenii sau alte animale să se îmbolnăvească la rândul lor.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii anunță că în ianuarie nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei

DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun!
DSVSA, reguli privitoare la porcii de Crăciun![Sursa foto: PixaBay]

Carnea de muflon, mistreț sau cerb, din ce în ce mai căutată

După ce producătorii de preparate din carne susțin că în România nu se mai găsește materie primă, cercetătorii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași au venit cu o nouă alternativă. Astfel, carea din porc, vită sau oaie ar putea fi înlocuită cu cea de muflon, mistreț sau cerb.

„Există sursă de aprovizionare constantă, nu avem probleme. 

Colaborăm cu direcțiile silvice din România, avem propriul fond de vânătoare și în mare parte și cu fondurile cinegetice, crescătoriile de vânat, în general”, a declarat Cosmin Vișan, producător de preparate din carne.

Gospodarii care până acum își vindeau porcii de Crăciun prin anunțuri la poartă, au trecut în mediul online. Astfel, mulți dintre ei preferă să vândă carnea de pornc pe diferite site-uri, însă fără expertiză sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. 

„Porcul crescut în gospodărie, carnea și produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise la comercializare!” , precizează explicit Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, într-un set de recomandări dedicate consumatorilor. Cu toate acestea, unii crescători îşi vând liniștiți animalele, online.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Simina Loica, detalii despre aşa-zisa despărțire de Alex Zănoagă, tatăl copilului ei: „Am trecut peste...”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies