Îți plac dulcețurile cu gusturi inedite?
Atunci cu siguranță vei ajunge și
Dacă și tu dorești să oferi ocazia dulceții de ardei iute să facă deliciul meselor tale, te invităm să descoperi în articolul următor câteva moduri delicioase de preparare al acestei rețete, dar și cum poți păstra dulceața de
Dulceață de ardei iute cu ardei capia
Vom da startul modurilor de preparare pentru acest tip de dulceață cu varianta clasică- dulceață de ardei iute cu ardei capia. Iată cum poți prepara și tu câteva borcane de dulceață cu ardei iuți și capia!
Ingrediente
700 g de ardei iuți curățați;
550 g de ardei capia curățați;
1 kg de zahăr;
10 g de sare;
100 ml de zeamă de lămâie.
În plus
6 borcane de 180 ml;
6 capace pentru borcane de pe Depozituldeambalaje.ro.
Mod de preparare
Pentru început, spală bine ardeii iuți cu apă rece și lasă-i la scurs.
Apoi, pune ardeii iuți într-o oală largă și toarnă deasupra pasta de ardei capia și zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Tot acum se vor adăuga zahărul și sarea. Amestecă totul și lasă oala pe masa din bucătărie timp de 2 ore, pentru ca ardeii să-și lase zeamă. Pune apoi oala cu ardei pe foc mediu și amestecă ocazional. După 10 minute de fierbere se oprește focul și se acoperă oala cu o cârpă umedă și bine stoarsă, lăsând totul să se răcească pentru 2 ore.
Pune din nou dulceața la fiert până când se leagă siropul, apoi oprește focul și trage cratița cu ardei iuți deoparte. Sterilizează în prealabil borcanele și capacele, iar după ce dulceața de ardei iuți s-a răcorit pentru 10 minute, o poți îmbutelia în borcanele sterilizate. Pentru a nu se crăpa borcanele, așează sub ele o tablă metalică care să preia șocul termic. Închide ermetic borcanele cu dulceață de ardei iute și așează-le pe raftul din cămară!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Dulceață de ardei iute cu miere
Un alt mod delicios de preparare a dulceții de ardei iuți este varianta cu miere. Ești gata să afli cum poți găti și tu acest deliciu culinar? Iată ingredientele și modalitatea de gătire!
Ingrediente
1,5 kg de ardei iuți;
500 g de gogoșari;
4 linguri de miere;
1,5 kg de zahăr;
1 litru de oțet.
În plus
5-6 borcane de 360 ml;
5-6 capace de borcan negre .
Mod de preparare
Vom începe rețeta de dulceață de ardei iute cu miere la fel cum am procedat și pentru rețeta anterioară. Spală și curăță bine ardeii iuți și gogoșarii, îndepărtând cotoarele, nervurile și semințele. Ulterior, ardeii iuți și gogoșarii se vor tăia fideluță, având grijă să te echipezi cu mănuși de cauciuc pentru ardeii iuți.
Se pun apoi pe foc mediu într-o cratiță oțetul, zahărul și mierea, amestecând continuu în oală, până când se leagă un sirop. Când siropul este gata, se vor adăuga ardeii și gogoșarii tăiați, continuându-se cu prepararea lor termică timp de 20-30 de minute sau până când întreaga compoziție capătă o textură de jeleu.
Când dulceața de ardei iute cu miere este gata și borcanele cu capacele sunt sterilizate, dulceața se va lăsa puțin la răcorit și se va turna apoi în borcane, ce se vor pune la dunstuit la bain marie, după care se vor așeza pe rafturile din cămară, odată ajunse la temperatura camerei.
Dulceață de ardei iute cu mentă și busuioc
Mai avem încă un mod absolut delicios de preparare al dulceții de ardei iute- cea în varianta cu mentă și busuioc. Sună senzațional, nu-i așa? Iată cum o poți prepara!
Ingrediente
1 kg de ardei iuți;
350 g de ardei capia;
800 g de miere polifloră;
1 lămâie;
350 ml de oțet;
3 crenguțe de frunze de mentă;
2 crenguțe de frunze de busuioc;
1 linguriță de sare.
În plus
4-5 borcane de 180 ml;
4-5 capace de borcan aurii .
Mod de preparare
Știi deja regula: ardeii iuți și cei capia se spală, se scurg și se curăță cu grijă de cotoare, semințe și nervuri, folosind mănuși menajere pentru ardeii iuți. Odată curățați se vor da prin tocător sau mașina de carne, pentru a obține un soi de pastă zemoasă. Adaugă pasta de ardei într-o oală largă și adaugă peste aceasta oțetul, alături de o linguriță rasă de sare, apoi fierbe-i la foc mic. Lasă-i să fiarbă până când se îngroașă dulceața și scade sosul, circa 30 de minute.
Ia apoi oala de pe foc și adaugă mierea, alături de zeama de lămâie. Dă menta și busuiocul prin mojar până când se formează o pastă, pe care o vom amesteca cu dulceața. Transferă apoi dulceața de ardei iute în borcane sterilizate, înfiletează capacele și lasă-le pentru 5-10 minute cu gura în jos. Pune apoi dulceața de ardei iute într-un pat cald până ce se răcește complet, apoi depoziteaz-o în cămară, pentru iarnă.
Pe tine ce mod de preparare te tentează să-l încerci? Indiferent de alegere, dulceața de ardei iute este cu adevărat un preparat inedit și delicios!