Află din rândurile următoare care este rețeta de dulceață de ardei iute.
Dulceața de ardei iute este un preparat atipic, care îmbină gustul dulce cu cel iute, într-un sos delicios, pe care putem să îl folosim la diverse preparate.
Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic a explicat pentru Trinitas cum putem să preparăm această rețetă.
„ Ea la propriu se numește dulceață de ardei iute. În schimb, el este un sos în toată regula, o garnitură care se servește cu friptură, cartofi prăjiți, la cuptor, cu paste. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp .”, a spus fratele Daniel.
Rețeta de dulceață de ardei iute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”
Ingrediente:
- 2 kg de ardei kapia /gogoșari;
- un litru de oțet;
- 1500 g de zahăr;
- o căpățână de usturoi;
- un kg de ardei iute;
- o linguriță de sare.
Mod de preparare:
Fratele Daniel a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am terminat ardeiul gras de tocat, iar pe cel iute nu o să îl mai tocăm la mână, ci o să-l dăm prin blender. O să punem între timp și oțetul la fiert. Rețeta noastră va avea la bază oțetul. Punem și zahărul.