Anna Lesko a dezvăluit rețeta pentru dulceața de căpșuni și secretul ca aceasta să își păstreze parfumul fructelor.
Anna Lesko, îndrăgita artistă, a obișnuit deja să împartă pe canalul de YouTube numeroase rețete pe care le pregătește de fiecare dată pentru ea sau pentru familie, astfel că acum a dezvăluit rețeta pentru dulceața de căpșuni, perfectă pentru acest sezon, dar și care sunt pașii pentru că aceasta să își păstreze parfumul proaspăt al fructelor.
5 kg de căpșuni
2 kg de zahăr
Timp de fierbere: 3 ore aprox (la foc mic)
Borcanele și capacele sterilizate în cuptor la 120 de grade timp de 15 min!
Anna Lesko a făcut dulceață de căpșuni din fructele culese de ea, doar că a schimbat un pic rețeta.
Dacă până acum bunicii ei foloseau 1 kg de zahăr la 1 kg de fructe, aceasta s-a gândit să mai scoată puțin din cantitate foarte mare de zahăr, astfel că la 5 kg de căpșuni a adăugat doar 2 kg de zahăr, pe care le-a lăsat câteva ore pentru a ieși sucul proaspăt din ele, apoi le-a pus la fiert, la foc mic, aproximativ trei ore. Aceasta a avut grijă să curețe spuma lăsată deasupra.
„M-am hotărât să fac dulceață de căpșuni, așadar aveți nevoie de căpșuni. Aceste căpșuni sunt culese de noi, lucru care mă încântă și mai tare. Aveți nevoie de zahăr, dar nu o să punem foarte mult, o să schimb puțin rețeta. Ai mei părinți puneau prea mult zahăr. Nu o să pun nici lămâie, o să fac cât se poate de simplă, pentru că vreau să-i păstreze aroma perfectă pe care o are acest fruct minunat. La 5 kg de căpșuni vă propun să punem 2 kg de zahăr. Sunt sigură că este suficient. Acum, dacă vreți mai dulce, este alegerea voastră. Bunicii mei puneau la 1 kg de fructe, 1 kg de zahăr, însă eu propun să renunțăm la cantitatea asta foarte mare de zahăr. O să lăsăm fructele cu zahăr câteva ore, le puteți lăsa și peste noapte. Vor lăsa zeama aceea genială, parfumată. Abia aștept. Acum o să le punem pe foc și o să fim atenți la spuma pe care o să adunăm. Am sterilizat borcanele. Sunt gata, le-am acoperit și le lăsăm până a doua zi. Vreau să încercăm pe pâine, așa ca în copilărie, cu unt. Ce bine arată!”, a povestit Anna Lesko.