Dulceață de cireșe. Rețetă veche și simplă pentru a savura gustul verii

dulceata de cirese reteta veche
Dulceață de cireșe

Prepară cea mai bună dulceață de cireșe după o rețetă veche și simplă. Descoperă în rândurile următoare cum poți să integrezi acest preparat în cadrul deserturilor.

Vara se apropie cu pași repezi, iar odată cu aceasta ne vom bucura din plin de fructele gustoase și aromate de sezon. Vedetele sunt și anul acesta cireșele, care pe lângă gustul inconfundabil pe care îl au, pot fi folosite în o mulțime de combinații. Dulceața de cireșe face parte din categoria celor mai îndrăgite preparate de vară. Mai mult decât atât, poate fi consumată atât simplă, cât și introdusă în alte combinații.

Descoperă în continuarea articolului cum să prepari cea mai bună rețetă de dulceață de cireșe pentru a savura gustul verii.

Rețetă veche de dulceață de cireșe

Citește și: Cât timp se fierbe zacusca. „Pentru o zacuscă cu gust spectaculos, esenţial este să se folosească ingrediente de calitate"

dulceata de cirese reteta veche
Dulceață de cireșe[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de cireșe fără sâmburi și codițe (aproximativ 2 kilograme de cireșe cu sâmburi)
  • 1 kg de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Citește și: Cum sterilizezi borcanele în 5 minute. Gospodinele grăbite folosesc această metodă în fiecare toamnă

dulceata de cirese reteta veche
Dulceață de cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Primul pas în pe care trebuie să îl parcurgem în realizarea acestui preparat constă în spălarea și curățarea cireșelor de sâmburi.

Ulterior, punem zahărul într-o cratiță, alături de apă, astfel încât să fie complet acoperit. Punem cratița la foc mediu și amestecăm constant, pentru ca zahărul să se înmoaie.

După ce obținem un sirop consistent, putem adăuga și cireșele în cratiță, alături de zeama de lămâie. Amestecăm ușor, astfel încât cireșele să fie complet acoperite de sirop. Focul trebuie să fie mediu, astfel încât siropul să nu clocotească. Atunci când începe să dea în clocot, mai lăsăm 5 minute să fiarbă dulceața, iar apoi stingem focul și acoperim cratița cu o folie alimentară. Lăsăm fructele peste noapte să se însiropeze și să capete un gust dulceag.

A doua zi, scotem cireșele din oală și fierbem siropul până când acesta începe să scadă. Amestecăm constant în sirop și cu ajutorul unei palete luăm spuma care se formează deasupra. În momentul în care siropul începe să capete consistența dorită, adăugăm cireșele și le lăsăm să dea de două-trei ori în clocot. Luăm în continuare cu ajutorul unei palete spuma care se formează.

După ce dulceața a dat în clocot, putem să o punem în borcanele pe care le-am sterilizat înainte.

Aceasta trebuie să fie pusă fierbinte în borcane pentru a nu se întări. După ce am pus dulceața în borcane și am strâns bine capacele, punem deasupra lor câteva prosoape și le lăsăm până a doua zi într-un loc răcoros. Ulterior, acestea pot fi puse în cămară sau consumate după bunul plac.

Ce preparate poți pregăti cu dulceața de cireșe

Citește și: Satisfacția unei gustări reconfortante! Clătite pufoase umplute cu cremă de ciocolată, perfecte cu căpșune proaspete alături!

dulceata de cirese reteta veche
Dulceață de cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Acum că am învățat cum să preparăm cea mai bună rețetă de dulceață de cireșe, iată cum poți să o folosești în diverse preparate:

Clătite cu dulceață de cireșe

Atunci când vorbim despre clătite, cu siguranță că există o varietate largă de combinații cu diferite umpluturi. Printre acestea se numără și clătitele umplute cu dulceață de cireșe, un preparat delicios, rapid și foarte gustos.

Tartă cu dulceață de cireșe

Un alt preparat foarte ușor de făcut și delicios în cadrul căruia poți folosi dulceața de cireșe este tarta. Acest preparat se face extrem de simplu, iar după ce ai preparat aluatul, trebuie doar să adaugi dulceața de cireșe și să o pui la cuptor.

Pișcoturi cu dulceață de cireșe

Acest desert este foarte simplu de făcut și perfect pentru zilele călduroase de vară. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un bol câteva pișcoturi rotunde, câteva bucăți de banană și 5-6 cireșe din dulceață. Adaugă frișcă peste ele, iar pe deasupra pune câteva lingurițe de dulceață de cireșe. Lasă-l la frigider câteva minute și apoi poți să te bucuri de gustul inconfundabil al cireșelor caramelizate în combinați cu frișca.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies