Anna Lesko a pregătit dulceață de gutui cu nucă și a dezvăluit pașii prin care a realizat-o.
Anna Lesko este mereu activă pe canalul de YouTube, acolo unde împarte de fiecare dată numeroase rețete și preparate pentru toți cei care vor să afle secretele din bucătărie. De la mâncarea tradițională zonei din care provine, la deserturi și mic dejun, toate sunt regăsite pe pagina sa, iar de această dată arătat care sunt pașii prin care realizează dulceața de gutui cu nucă.
Anna Lesko are nevoie de doar patru ingrediente, astfel că începe prin a tăia gutuile cubulețe, peste care adăugăm lămâia tăiată și ea cubulețe, pune zahărul și nuca. Lasă la fiert, între timp pune și borcanele la sterilizat, iar după ce dulceața este gata, împarte în borcane în mod egal, le întoarce și le lasă acoperite timp de trei zile. Este perfectă pentru a fi servită cu pâine prăjită, cu unt, peste care adăugați după gust o linguriță de dulceață, iar lângă puteți savura dintr-o cană de ceai.
“Vă propun să facem dulceață de gutui. Am nevoie de lămâie, de nucă, de zahăr și de gutui. Haideți să vedeți exact cum se prepară. Spălăm bine gutuile. Eu prefer să le tai cubulețe, știu că unele gospodine preferă să le taie feliuțe. Dar mie mi se pare că atunci când sunt tăiate cubulețe, se consumă mai ușor. Pun zahăr peste ele și le lăsăm câteva ore. Punem lămâile cubulețe, am adăugat și nucă. Așa trebuie să vă iasă dulceața, să aibă această consistență. Borcanele au fost sterilizate, dulceața frige. Încercăm să punem în egală măsură. Capacele sunt sterilizate, întoarcem borcanele. Așadar borcănașele sunt pline, le-am întors cu gura în jos, le acoperit să stea trei zile. Așa arată dulceața mea de gutui, care conține nucă, lămâie și zahăr. O bucățică de pâine cu unt și o cană cu ceai.”, a povestit Anna Lesko.