Dulceata de portocale se face foarte usor si este absolut delicioasa! Este ideala pentru un desert intr-o seara friguroasa.
Ingrediente:
2 kg portocale
1 lamaie
2 kg zahar
1 baton de scortisoara (optional)
Mod de preparare:
Spala portocalele si taie-le cubulete, cu tot cu coaja. Pune-le intr-un castron si adauga zaharul peste ele. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.
Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand.
Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata. Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus.
Dulceata de portocale poate fi folosita cu succes in retetele de dulciuri sau poate fi consumata ca atare, pe felii de paine prajita.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro