Dulceața de trandafiri este rafinată, delicioasă și extrem de aromată. Iată cum se prepară acest deliciu și de ce ingrediente aveți nevoie.
Dacă până acum nu ați gustat niciodată dulceață de trandafiri, nu știți ce ați pierdut. Este, de departe, cea mai parfumată dulceață, iar gustul este unul divin.
Dulceața de trandafiri, un deliciu parfumat
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni
Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coace cozonacul
Vreți să preparați o dulceață fină, rafinată și plină de savoare? Atunci trebuie neapărat să încercați rețeta de dulceață de trandafiri.
Se face imediat, iar rezultatul final îi va încânta, cu siguranță, pe toți cei dragi. Este important să știți totuși că există doar câteva soiuri de trandafiri care au o aromă perfectă pentru dulceață.
Cel mai folosit este trandafirul de Damasc sau rosa damascena, așa cum mai este cunoscut.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Florile acestora sunt de culoare roz intens și sunt foarte parfumate. În plus, veți recunoaște imediat acest tip de trandafir comestibil, pentru că are o corolă foarte bogată.
Dulceața de trandafiri este rafinată și o singură linguriță din această bunătate este suficientă pentru a vă încânta toate simțurile. Nu puneți dulceața în borcane mari, așa cum procedați la celelalte tipuri de dulceață. Este indicat să depozitați dulceața de trandafiri în borcănele mici.
Ingrediente:
- 6-7 flori mari de trandafir de Damasc
- 500 de grame de zahăr tos
- zeamă de lămâie
- 150 de ml de apă
Cum se prepară dulceața de trandafiri
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe dulceața de gutui
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe dulceața de afine
Trandafirii trebuie spălați în apă rece și apoi îi scuturați ușor. Lăsați trandafirii să se usuce și de-abia apoi le rupeți petalele pe care le veți folosi la dulceață.
Puneți toate petalele de care aveți nevoie într-un castron și peste ele adăugați câteva linguri de zahăr. Amestecați bine cu mâinile, până în momentul în care veți observa că petalele s-au înmuiat. După aceea, acoperiți castronul și lăsați-l așa.
Între timp, puneți apa să fiarbă într-o cratiță, împreună cu restul de zahăr și cu zeama de lămâie. Lăsați pe foc până când zahărul se va dizolva în totalitate.
Când vedeți că siropul a început să fiarbă, adăugați petalele de trandafiri amestecate cu zahăr. Cratița se mai lasă pe foc, până când siroul devine legat.
Turnați dulceața în borcane imediat, când este încă fierbinte. Înfiletați foarte bine capacele și lăsați borcanele cu fundul în sus, până se răcește de tot dulceața.
Pe vremuri, dulceața de trandafiri se servea simplă, alături de un pahar de apă rece. Totuși, o puteți folosi fără probleme și peste înghețata de vanilie sau în diferite creme pe care le pregătiți pentru prăjiturile de casă.