Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu

Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu
Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu

Astazi, va prezentam o reteta de suflet a Printesei Polonic. Ei bine, aceste cornulete vin tocmai din caietul magic al bunicii Ancai Lungu.

 

Ingrediente:
- 200g unt la temperatura camerei
- 100g smantana sau iaurt
- un ou
- 8 linguri de zahar pudra
- 450g faina cernuta
- o lingura de praf de copt
- jumatate de lingurita de sare
- 100g de magiun
Frecati bine de tot untul cu 4 linguri de zahar pudra, incorporati smantana si oul, apoi
treptat faina, sarea si praful de copt. Veti obtine un aluat fraged si usor de modelat. Infasati-l in folie alimentara si uitati-l o ora la frigider. Intre timp, asterneti o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 180 de grade. Intindeti aluatul intr-un strat subtire si taiati-l astfel incat sa obtineti triunghiuri. Binecuvantati cu cate o lingurita de magiun fiecare bucatica de aluat fraged si apoi rulati bucatile, astfel incat sa obtineti cornulete.
Asezati prajituricile confortabil in tava si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se racesc, tavaliti-le ca pe niste copii rasfatati in cele 4 linguri de zahar pudra ramase.

Ingrediente:

- 200g unt la temperatura camerei
- 100g smantana sau iaurt
- un ou
- 8 linguri de zahar pudra
- 450g faina cernuta
- o lingura de praf de copt
- jumatate de lingurita de sare
- 100g de magiun

Frecati bine de tot untul cu 4

linguri de zahar pudra, incorporati smantana si oul, apoi treptat faina, sarea si praful de copt. Veti obtine un aluat fraged si usor de modelat. Infasati-l in folie alimentara si uitati-l o ora la frigider. Intre timp, asterneti o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 180 de grade. Intindeti aluatul intr-un strat subtire si taiati-l astfel incat sa obtineti triunghiuri. Binecuvantati cu cate o lingurita de magiun fiecare bucatica de aluat fraged si apoi rulati bucatile, astfel incat sa obtineti cornulete.


Asezati prajituricile confortabil in tava si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se racesc, tavaliti-le ca pe niste copii rasfatati in cele 4 linguri de zahar pudra ramase.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Sfatul zilei din 10 iulie 2024. O zodie se va întâlni cu o veche iubire

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies