Duminica, de la 17:15, la „Asta-i Romania!”: Condamnarea inocentilor, in maternitatile din Romania!

Duminica, de la 17:15, la „Asta-i Romania!”: Condamnarea inocentilor, in maternitatile din Romania!
Duminica, de la 17:15, la „Asta-i Romania!”: Condamnarea inocentilor, in maternitatile din Romania!

Zeci de mii de copii sunt nascuti prematur in fiecare an in Romania si zeci de mii de parinti isi ridica rugile la cer ca spitalul in care vor veni, inainte de vreme, micutii lor sa aiba in dotare incubatoarele care le dau o sansa la viata.

Cantaresc cateva sute de grame, dar au o vointa de fier si lupta pentru fiecare respiratie. Langa micutii prematurii conectati la zeci de aparate, zi si noapte, le stau alaturi mame care necontenit ii incurajeaza, convinse fiind ca sunt auzite.

"Mi-e frica sa nu-l pierd!", "Speram sa se faca bine!", acestea sunt soapte tremurande care se aud pe coridoarele maternitatilor.

Gabriel si Denis sunt doar doi dintre copiii condamnati la moarte in maternitatile din tara si salvati la Spitalul "Marie Curie" din capitala. Sunt norocosi pentru ca si aici locurile sunt limitate, incubatoarele insuficiente de multe ori, iar medicii fac imposibilul ca sa le salveze viata.

Romania are doar jumatate din numarul de paturi necesare pentru spitalizarea prematurilor. Exista maternitati care nu au nici macar un incubator standard, in care bebelusii sunt incalziti cu sticle de plastic sau inghesuiti cate doi in incubatoare invechite. Asta in conditiile in care, in fiecare an, peste 20 de mii de copii se nasc inainte de termen si au nevoie de ingrijiri speciale.

Care sunt dramele mamelor care stau si luni de zile langa un incubator, cantarind cu privirea fiecare gram si fiecare respiratie a micutilor nascuti prematur, dar si povestea extraordinara de viata a unei femei care

si-a schimbat profesia pentru a-si schimba destinul si a invinge o boala cumplita, aflati urmarind o noua editie a emisiunii "Asta-i Romania", duminica, incepand cu ora 17.15, la Kanal D.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

A MURIT! Doliu in lumea artistica: Una dintre cele mai celebre actrite s-a stins din viata

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”

Secretul pentru cea mai buna ciorba de perisoare! Ce sa faci ca sa-ti iasa delicioasa

VIDEO | Cunoașterea dintre Robi și Teodora e pe cale să se termine?! „Dacă nu interveneau apropiații tăi...”. Aflați răspunsul în noul episod din „Casa iubirii” de vineri, 20 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies