Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”
Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”

Prea mici și prea săraci pentru un destin teribil

Prea mici pentru un destin teribil si o viata de cosmar, acesta este cazul sfâșietor a doi frați de numai 6 și 7 ani, din Păcureți, jud. Prahova, care într-o zi s-au trezit singuri pe lume, si pe care emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ni-I prezintă duminică, de la ora 14:30, la Kanal D.

Mult prea devreme să-și poarte de grijă, cu un tată care le-a făcut copilăria un calvar, și cu o mama care  s-a prăpădit, în urma unei boali incurabile, cei doi frați au rămas în grija bunicii, singura lor salvare.

În urmă cu 2 ani au rămas orfani, după ce mama, li s-a stins în urma unei boli incurabile iar de atunci băieții au rămas în grija bunicii materne, care i-a luat sub aripa ei, și care se chinuie să-i crească. Bătrâna nu s-a îndurat să-i lase în voia sorții, după ce tatăl micuților le-a făcut viața un coșmar, pentru ca în cele din urmă acesta să fie încarcerat.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Oricât de greu îi este, oricât de tare a îngenunchiat-o viața, bunica știe că de dragul nepoților trebuie să fie puternică. Viața nu i-a oferit niciodată nimic bietei femei, iar acum câțiva ani, un foc blestemat i-a luat și casa; cu banii rămași de la înmormântare, bătrâna a reușit să amenajeze două cămăruțe, pentru ca cei de la protecția copilului să îi dea în grijă cei doi nepoți.

De ea, și numai de ea, depinde viitorul micuților care riscă să ajungă în sistemul de plasament, din cauza sărăciei în care trăiesc.

Tot duminică, la “Asta-i România!”, ajungem, prin intermediul emisiunii, în Cihei, un sat din țara Beiușului, unde-l vom cunoaște pe Marius Mihuț, rămas printre ultimii meșteri de viori cu goarna din țară, un instrument tradițional, nelipsit altădată de la nunțile bihorene. Faima i s-a dus peste granițele țării, muzicieni din toată lumea îl caută și îi cumpără instrumentele, în vreme ce noi nu facem nimic ca să păstrăm vie această tradiție și să o punem la

loc de cinste.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție a emisiunii „Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies