Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, Balada Mioritei moderne

Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”,  Balada Mioritei moderne
Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, Balada Mioritei moderne

Emisiunea “Asta-i Romania!” ne invita duminica sa calatorim intr-un loc de poveste, intr-un colt de Romanie care ne face mandri. La Fundata, in culoarul Rucar-Bran, ii vom cunoate pe doi frati care duc mai departe traditia familiei.

Cat e ziua de mare, Gabriel si David Simion isi plimba turma de pe un deal pe altul, mulg oile si fac celebrul cas afumat. Copiii se impart intre scoala si oi si sunt hotarati sa nu lase sa se piarda aceasta frantura de viata autentica.

 

Pe un picior de plai, pe o gura de rai, cei doi ciobanei rescriu balada Mioritei moderne, intr-o frantura de autentic, asa cum nu prea mai vezi in romania de azi.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Fratii Gabriel si David Simion sunt cei mai promitatori ciobani din zona Rucar-Bran. Unul are 18 ani, iar fratele 9.  Se trag dintr-o familie de oieri cu traditie in zona; au crescut in mijlocul turmei si asa au ajuns sa stapaneasca cu desavarsire tot rostul la oi. 

Gabriel și David stiu ca munca e sfanta, iar lenea rusinoasa.

De mici au crescut pe langa oi, cand sus, la stana, cand jos la odaie, unde se face branza. Batuti de vant si de arsi de soare, liberi si fara sa se teama de salbaticiuni – baietii au ajuns sa cunoasca crestele astea ca in palma.

Tot duminica, la „Asta-i Romania!” vom putea urmari un material care ne framanta pe fiecare dintre noi. E iarna, e frig afara, dar e frig si in casele noastre.

Romanii se impart in 3 categorii -   cei care nu au căldură, cei care primesc căldură, dar inchid caloriferele de teama facturilor și cei care nu au nici bani si nici căldură.

La tara, lemnele sunt si ele un lux, asa ca oamenii impanzesc campurile; aduna vreascuri, coceni, frunze si chiar si peturi din plastic, orice ar putea sa arda si sa le mai incalzeasca sobele. Indiferent de situatie, iarna asta toata lumea mai pune o patura.

In ultima luna, vanzarile la pilote au crescut, iar cautarile pe Google pentru paturi s-au triplat fata de anul trecut.

Nu ratati duminica, de la ora 14:30, o noua editie “Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies