Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, Casa din vis a devenit acasa

Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”,  Casa din vis a devenit acasa
Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, Casa din vis a devenit acasa

Duminica, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i Romania!” continua povestea, prezentata in urma cu aproximativ doua luni, a celor cinci copii, din Tataru, Prahova, condamnati din fasa sa lupte pentru supravietuire.

Abandonati de mama si crescuti cu greu de tata intr-un adapost care numai casa nu se putea numi, copiii se rugau la icoana sa nu le mai fie frig.  Dormeau inghesuiti intr-o singura camaruta, cu acoperisul gaurit, cu pamant pe jos si pereti prin care intra ploaia si gerul. Cazul lor sfasietor a impresionat mii de oameni, dar unul singur a ales sa ii scoata la lumina, si sa le faca o casa asa cum merita, pentru ca sa aduci zambetele pe chipurile unor copii sarmani si sa le dai motive sa cunoasca fericirea pentru prima data in viata lor este, poate,

tot ce te implineste ca om.

Pentru ei, viata parea mai mult un blestem decat o binecuvantare. Si totusi, din camaruta aceea sinistra, se auzeau in fiecare seara rugaciuni soptite intr-un glas – undeva in sufletul lor micutii stiau ca cineva acolo sus ii asculta si are grija si de ei.

Rugaciunile lor au ajuns acolo unde trebuie, in ceruri si apoi in sufletele oamenilor buni care au pus mana de la mana si le-au facut rai celor cinci frati. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Tot duminica, prin intermediul “Asta-i Romania!” mergem intr-unul dintre cele mai pitoresti sate de munte, acolo unde-l vom cunoaste pe ultimul mester in lemn, Stoian Zenofe. O viata intreaga si a petrecut-o in micul atelierul de tamplarie, unde si-a modelat sufletul precum bucatile de lemn care i-au trecut prin mana.

Astazi barbatul a ramas singur cu salbaticiunile intr-un loc din care oamenii au plecat.

Nu ratati, o noua editie a “Asta-i Romania!”, duminica, de la ora 14:30, prezentata de Mihai Ghita, la Kanal D.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies