Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Nicăieri nu-i ca … acasă

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,  Nicăieri nu-i ca … acasă
Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Nicăieri nu-i ca … acasă

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne invită duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, să urmărim un material despre românii plecați în străinătate, pentru un trăi mai bun.

De cele mai multe ori, străinătatea nu este numai lapte și miere, este și dor, si suferință, uneori. O știu cel mai bine milioanele de români plecați în lume după un trăi mai bun iar pentru familia Iotu, pe care o vom cunoaște în ediția de duminică a emisiunii, anii petrecuți în Spania au fost o lecție amară.

              Alături de echipa emisiunii “Asta-i România!” ajungem la Târgoviște, locul numit acasă, de familia Iotu.

Au revenit de unde au plecat acum 20 de ani, cu buzunare goale de bani, dar pline de speranță, cu multă putere de muncă și cu gândul că vor reuși departe ce n-au reușit în țară. Liliana nu va uita niciodată ziua în care a plecat din România; cu doi copii mici, cu toată viața înghesuită în câteva geamantane, cu un bilet doar dus spre Castellon, Spania. Era nevoită să facă pasul acesta pentru un trăi decent.

Pentru întreaga familie, adaptarea în Spania a fost provocatoare încă de la început. Au fost ani grei în care au strâns din dinți ca să meargă înainte. O vreme le-a fost bine. Copiii se integraseră, iar ei munceau din greu pentru visul care-i adusese acolo: să aibă o casă. Și când credeau că s-au pus pe picioare, viața le-a oferit o serioasă lovitură. În 2007 criza financiară lovea cel mai tare în diaspora română din Spania.

Joburile au devenit brusc nesigure și, ca să plătească împrumutul de 200.000 de euro, Lili a acceptat să spele podele. Toate acestea până într-o dimineață, când Lili a trebuit să-și anunțe copiii că începând de a doua zi casa lor, plătită pe jumătate, nu mai e a lor, că trebuie să-și facă din nou valizele și să se întoarcă de unde plecaseră în urmă cu 16 ani.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Urmăriți o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies