Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, Urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, Urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan
Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, Urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Duminica aceasta, emisiunea de reportaje ”Asta-i România”, difuzată de la ora 14:30, la Kanal D, ne supune atenției un subiect dramatic, de interes pentru întreaga Românie: posibile pericole, pe Transfăgărășan.

Tragedia fetei de 19 ani care a murit în Bucegi, pe un traseu montan, după ce a fost atacată de un urs, a șocat o țară întreagă iar această situație înfiorătoare s-ar putea repeta oricând pe Transfăgărășan. Aici zeci de animale stau la cerșit pe marginea șoselei și sunt hrănite din palmă de către turiști inconștienți, care ignoră avertismentele și își riscă viața pentru o fotografie și încurajează astfel urșii să vină în apropierea oamenilor, fără teamă.

Un spectacol halucinant se desfășoară pe distanța a kilometrii întregi, între Lacul Vidraru și Bâlea Lac, acolo unde urșii stau <la pomană> de o parte și de alta a drumului, iar în ani de zile oamenii care trec pe acolo le aruncă din mașini mâncare de tot felul, îi hrănesc ca pe niște animale de curte, uitând de fapt că au de a face cu niște animale sălbatice.

Un comportant periculos și pentru om, și pentru animal, care în timp și-a anulat orice instinct de vânătoare și de frică.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Toate acestea, însă, s-ar datora omului, susțin specialiștii, pentru că el este cel care a defrișat păduri întregi, împingând animalele sălbatice afară din pădure.

Celebrele incursiuni cu ATV-urile și motociclete offroad, în codru sau partidele de vânătoare cu câini special antrenați, azmuțiți împotriva urșilor, toate acestea sperie animalele.

Cine este responsabil de această situație? Există sau nu măsuri? Cine ar trebui să le ia?, acestea sunt întrebări la care echipa ”Asta-i România!” va încerca să ne ofere răspunsuri, oferindu-ne, prin intermediul emisiunii, punctul de vedere al părților implicate în această problemă, Jandarmeria din zona Vidraru, Primăria Comunei Arefu și a șefului Ocolului Silvic Vidraru.

Nu ratați emisiunea ”Asta-i România”, prezentată de Mihai Ghiță, duminica aceasta, de la ora 14:30, la Kanal D.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ginul tonic: top 5 moduri de preparare și cum trebuie servit corect

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp

Cine este, de fapt, bărbatul misterios din viața Andreei Bostănică care o răsfață cu cadouri scumpe

Semnul divin primit de Emily Burghelea, înainte de accident: „Mami, de ce spui asta?”

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, apariție de senzație alături de superba lui iubită! Iată cum au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

Ce pensie are Silviu Prigoană, la 60 de ani. Decizia pe care a primit-o după recalculare


Cookies